Sertifikali Tohum Dagitimi Tamamlandi

Denizli Büyüksehir Belediyesi ve Tarim ve Orman Müdürlügü isbirliginde çiftçilerin yüzünü güldüren sertifikali tohum dagitim programi tamamlandi. Proje ile Denizli genelindeki 4 bin 892 çiftçiye 1525 ton sertifikali bugday, arpa ve yem bitkisi tohumu hibe edildi.

Sertifikali Tohum Dagitimi Tamamlandi


Kirsal bölgelerde üretimi artirmak ve çiftçinin kalkinmasina katki saglamak amaciyla onlarca proje yapan Denizli Büyüksehir Belediyesi, bir süre önce basladigi sertifikali hububat ve yem bitkisi dagitim programini tamamladi. Denizli Büyüksehir Belediyesinin Denizli Tarim ve Orman Müdürlügü isbirligi ile hayata geçirdigi çiftçilerin yüzünü güldüren proje çerçevesinde 19 ilçedeki 4 bin 892 çiftçiye bugday, arpa, tritikale ve yem bitkisi olmak üzere 1525 ton sertifikali tohum destegi verildi.

Ilk dagitim programinin 19 Ekim’de basladigi hibe desteginin dagitimini da gerçeklestiren Denizli Büyüksehir Belediyesi tirlarla 19 ilçeye götürdügü sertifikali tohumlari çiftçilere teslim etti. Dönüm basina 20 kilogram tohum destegi verilen çiftçiler destekten oldukça memnun kaldiklarini belirterek, kirsal kalkinmaya büyük önem veren Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan’a tesekkür etti.

Büyüksehir ile destekler büyüdü

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ise üretmenin çok kiymetli oldugunu belirterek, son dönemde tüm dünyada gida konusunun büyük önem kazandigina dikkati çekti. Tohum desteginin kent ekonomisi ile birlikte ülke ekonomisine de katki saglayacagini kaydeden Baskan Zolan, “Insallah bu sertifikali tohumlardan alinan ürünler gelecek seneye de tohum olarak kullanilabilecek. Projemizde bizi yalniz birakmayan Tarim ve Orman Il Müdürlügümüze ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA