Klasik Sobalar Yerini 'Kuzine' Modellerine Birakti

Geçtigimiz yil korona virüs salgini dolayisiyla kirsal kesimlerde yasamin yogunlasmasi sonucu satisi artan sobalar bu sene de vatandasin gözdesi olmaya devam ederken, en fazla ragbeti odayi isitmanin yani sira ayni anda çesitli yiyecekleri de pisirmeye yarayan kuzine modelleri görüyor.

Klasik Sobalar Yerini 'Kuzine' Modellerine Birakti


Soguk kis günlerine kisa bir süre kala vatandaslar isinma derdine düstü. Dogalgaz ve elektrik fiyatlarindaki yukari yöndeki seyir dolayisiyla vatandaslar kömür sobalarina ragbet göstermeye basladi.

Diger isinma yöntemlerine göre daha ekonomik olan kömür sobalarinin yani sira isinmanin haricinde yiyecekleri pisirmeye yarayan kuzineler de vatandasin gözdesi oldu.

Vatandaslarin artik bütçelerini çok iyi kullanabilmek için tasarruf yoluna gittigini belirten soba saticisi Batuhan Büyüktarakçi, "Sobaya ragbet her zaman vardi ve bundan sonra da var olmaya da devam edecek gibi. Insanlarda, ’havalar daha da sogumadan, ürünlere yeniden zam gelmeden alalim’ düsüncesi var. Su anda herkes soba ve eklentilerini almaya basladi.

Yil basindan sonra fiyatlar degisir diye de herkes elini hizli tutuyor. Müstakil evlerde kalorifer yakanlar da genel olarak sobaya dönmeye basladi.

Malum maliyetler çok yükseldi, koca evi isitmak yerine bir odayi isitiyorlar artik. Kis bahçesi yapan, pandemi döneminden alisanlar da var. Onlar da tamamen zevk için de soba yakabiliyor. En düsük soba fiyati ortalama bir ekipmanlari ile birlikte bin 500 TL’den basliyor. Her çesit sobamiz mevcut ve fiyatlarimiz 15 bine kadar çikabiliyor. Normal kovali sobalarin hemen hemen hepsi ayni, kuzine olarak tabir edilen firinli sobalar da var. Bu tür soba gruplarinda yemek de yapilabiliyor, firinlari sayesinde börek ve benzeri ürünler de pisirilebiliyor. Insanlar gün geçtikte ekonomilerine dikkat ettikleri için bir çok özelligi beraberinde barindiran firini sobalar daha çok ragbet görüyor. Bir yandan yemek yaparken bir yandan da isinma ihtiyaçlarini gideriyorlar. Onlar da 2 bin TL’den basliyor, 4-5 bin TL’ye kadar alici bulan modelleri var" dedi.

Kaynak: İHA