Gurbette Yasayan Ispir Ve Pazaryolu'lardan Hemserilerine Ceviz Ve Badem Tohumu Destegi

Erzurum Ispir Pazaryolu Dernekler Birligi’nce (ISPADER) gerçeklestirilen program ile Aliçli ve Kümbettepe mahallelerinde meralara 5 bin ceviz ve badem tohumu dikimi gerçeklestirildi.

Gurbette Yasayan Ispir Ve Pazaryolu'lardan Hemserilerine Ceviz Ve Badem Tohumu Destegi
Pazaryolu ilçesine bagli Aliçli ve Kümbettepe mahallelerindeki bos hazine arazilerine ISPADER tarafindan düzenlenen organizasyonla iki mahalle halki tarafindan 5 bin ceviz ve badem tohumu dikimi yapildi

Ilçe Kaymakami Mustafa Berk Çelik ve ISPADER Baskani Kadir Turan ile mahalle sakinlerini katildigi programda agaçlar toprakla bulusturuldu.

Program çerçevesinde ayrica Ispir ve Pazaryolu’nda Yaban hayati koruma adina muhtelif yerlerde bugday ekimleri yapildi. Bu bölgelerde mahsül tarlada arazide birakilarak kuslar ve kekliklerin istifade etmeleri saglanacak.

ISPADER Baskani Kadir Turan, “Dogduklari yerlerde doyamayip Anadolu cografyasinin dört bir yanina göç etmis insanlarimiza katki saglamak adina böyle bir çalisma imza atiyoruz. 5 bin tohumu toprakla bulusturuyoruz. Belediye baskanlarimiz ve kaymakamlarimizin teveccühü ile badem ve ceviz tohumu attik” diye konustu.

Kaynak: İHA