Güney Kore Içisleri Bakani Sang-Min, Cadilar Bayrami Kutlamalarinda Yasananlar Için Özür Diledi

Güney Kore Içisleri Bakani Lee Sang-min, baskent Seul’de düzenlenen "Cadilar Bayrami" kutlamalarinda 156 kisinin hayatini kaybettigi izdiham nedeniyle özür diledi.

Güney Kore Içisleri Bakani Sang-Min, Cadilar Bayrami Kutlamalarinda Yasananlar Için Özür Diledi
Güney Kore’nin baskenti Seul’ün Itaewon bölgesinde düzenlenen Cadilar Bayrami kutlamalari sirasinda yasanan izdihamda 156 kisi hayatini kaybetmis, 152 kisi de yaralanmisti. Ülkeyi yasa bogan facianin ardindan, olay aninda yetkililer tarafindan hizli ve gerekli müdahalenin yapilip yapilmadigina yönelik iddialar ortaya atildi. Güney Kore Polis Sefi Yoon Hee-keun’un duruma müdahale edilmekte "yetersiz" kalindigini duyurmasinin ardindan Güney Kore Içisleri Bakani Lee Sang-min de açiklama yapti.

Müdahalede geç kalindi

Polisin olay öncesinde sayisiz ihbar aldigini fakat müdahalede geç kalindigini ifade eden Hee-keun, yasanan faciadan dolayi halktan özür diledi. Yüzlerce kisinin hayatini kaybettigi olayin açiklamasi olmadigini da sözlerine ekleyen Hee-keun, "Bir erkek ve bir kiz çocugu babasi olarak bu benim için çok üzücü. Bu gerçek disi durumu kelimelerle ifade etmek çok zor" dedi.

Ulusal Itfaiye Teskilati yetkilisi Choi Cheon-sik, Itaewon bölgesinde kalabaligin Hamilton Hotel yakinlarindaki dar sokakta ilerlemesinin ardindan izdiham yasandigini söylemisti.
Kaynak: İHA