Diyarbakir'da Ailelerin Evlat Nöbeti Kararlilikla Devam Ediyor

Çocuklarinin terör örgütü mensuplarinca daga kaçirildigini iddia eden ailelerin HDP il binasi önünde baslattigi oturma eylemi, bin 156 gündür kararlilikla devam ediyor.

Diyarbakir'da Ailelerin Evlat Nöbeti Kararlilikla Devam Ediyor
Terör örgütü PKK tarafindan çocuklarinin daga kaçirildigini ileri süren Diyarbakir’da bulunan ailelerin, 3 Eylül 2019’da HDP il binasinin önünde baslattigi oturma eylemi bin 156’nci gününde devam ediyor. Hakkari’nin Semdinli ilçesinden gelip evlat nöbetine devam eden anne Necibe Çiftçi, oglu Rojhat Çiftçi’nin 5 yil önce terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirildigini ve büyük oglu 4 çocuk babasi Sami Çiftçi’nin de örgüte destek vermedigi gerekçesiyle kaçirilarak sehit edildigini söyledi.



Oglunu HDP’den istedigini ifade eden Çiftçi, “2 evladim için geldim. Bir evladim HDP ve PKK tarafindan kaçirilip daga götürüldü. Diger oglum kardesinin pesinde gittigi için bir gece bir gurup PKK’li terörist gelip evimizi sardi. onlar silahli biz silahsiz. Oglumun elini kolunu baglayarak bir ahirda infaz ettiler. 4 çocuk babasiydi, bir oglum mezarda digeri de dagda, taslarda. Ben ise HDP kapisina mahkum olmusum. Oglum Rojhat eger sen anneni dinliyorsan veya görüyorsan geri dön, yeter artik. 38 evlat gelip annelerine kavustular. Sizi orada korkutuyorlar gelin güvenlik güçlerimize ve devletin adaletine teslim olun. Yeter artik oglum geri dön” dedi.

Kaynak: İHA