Çine'de Ögrencilerin Yemekten Zehirlendigi Iddiasi

Aydin’in Çine ilçesinde tasimali egitim çerçevesinde ögrenim gören 25 ögrenci ögle yemeginden zehirlendigi süphesi ile hastaneye kaldirildi. Zehirlenme iddiasi ile yemeklerden numune alinirken harekete geçen Aydin Il Milli Egitim Müdürlügü ise konu ile ilgili sorusturma baslatti.

Çine'de Ögrencilerin Yemekten Zehirlendigi Iddiasi


Olay, Aydin’in Çine ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre tasimali egitim sistemi çerçevesinde egitim gören 25 ögrenci, yedikleri ögle yemegi sonrasinda mide agrisi sikayetiyle aksam saatlerinde hastanelere basvurdu. Hastaneye gelen ögrenciler, tedavilerin ardindan taburcu oldu. Ögrencilerin yemekten dolayi zehirlendigi iddiasi ile ilgili Aydin Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan yemeklerden numune alindigi, Aydin Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan ise olay ile ilgili sorusturma baslatildigi ögrenildi.

“Sadece Çine’de sikayet oldu”

Ayni zamanda Kösk, Incirliova, Efeler ve Çine olmak üzere bugün toplam 4 bin 750 kisilik yemek servis edildigi ve sadece Çine’de 25 ögrencinin karin agrisi sikayeti ile hastaneye basvurdugu ögrenildi. Efeler ilçesinde ise 3 ögrencinin daha hastaneye basvurdugu ancak konu ile ilgili baglantisinin olup olmadigi arastiriliyor. 4 ilçede dagitilan ögle yemeginin menüsünde ise sehriye çorbasi, köfteli patates ve makarna oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA