Yanginin Ardindan Vahset Çikti Açiklamasi 17 Yasindaki Kiz Katledilmis

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir evde çikan yangin nedeniyle olay yerine gelen ekipler, 17 yasindaki Büsra’nin cesediyle karsilasti. Olay yerine gelen polis ekipleri yaptigi incelemede cinayet süphesi üzerinde dururken, hayatini kaybeden genç kizi annesinin eski erkek arkadasinin öldürdügü, katil zanlisinin delilleri karartmak için de yangin çikarttigi belirlendi.

Yanginin Ardindan Vahset Çikti Açiklamasi 17 Yasindaki Kiz Katledilmis
Olay, dün sabah saatlerinde Kocaeli’nin Gebze ilçesi Mustafapasa Mahallesi 721 Sokak’ta bulunan 3 katli binanin 2. katinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dairenin bir odasinda yangin çikti. Yangini gören vatandaslar, durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbar üzerine adrese itfaiye, saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Kisa sürede adrese ulasan itfaiye ekipleri, yangini söndürebilmek için çalisma baslatti. Yangini kontrol altina aldiktan sonra odaya giren ekipler, 17 yasindaki Büsra Kabatas’in hayatini kaybettigini belirledi.

Olay yerine Kocaeli Emniyet Müdürlügü’ne bagli cinayet bürosu dedektifleri çagrildi. Cinayet bürosu dedektiflerinin yaptigi ilk incelemede, evde birçok süpheden yola çikan ekipler, cenazeyi detayli otopsi için Istanbul Adli Tip Kurumu Morguna sevk etti. Burada yapilan ilk incelemede de adli tip uzmanlari cinayet süphesi üzerinde durdu. Yanginin hemen ardindan harekete geçen Kocaeli Emniyet Müdürlügü Cinayet Bürosu ekipleri, annenin eski sevgilisi T.Y.’yi gözaltina aldi.

Genç kizin katil zanlisi ve annesinin eski erkek arkadasi olan T.Y.’nin eve geldigi, genç kiz ile tartisma yasadigi, ardindan genç kizi öldürdügü belirlendi. Zanlinin, delilleri karartmak amaciyla odada yangin çikardigi ögrenildi. Sorgulanmak üzere polis merkezine götürülen sahis, emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.

T.Y., burada çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA