(Özel) Bu Köye Turist Yagacak...2 Bin Yillik Kalede Restorasyon Basliyor

Bursa’da 2 bin yillik geçmisi olan tarihi kalede restorasyon çalismalari basliyor. Kimsenin bilmedigi köyün ismini dünya duyacak.

(Özel) Bu Köye Turist Yagacak...2 Bin Yillik Kalede Restorasyon Basliyor
Mustafakemalpasa ilçesi Kestelek köyünde bulunan Bizans döneminden kalma 2 bin yillik tarihi kale ve surlari baslanilacak restorasyon çalismasiyla gün yüzüne çikacak. 30 dönümlük alanda kurulu olan kalenin bati burcu ve tarihi surlari hala ayakta diger bölümler ise ormanlarin içinde toprak altinda kalmis durumda, Bursa Büyüksehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanligi ve Mustafakemalpasa Belediyesi’nin ortak çalismasiyla kalede çalismalar 1 ay içinde baslanacak. Yapilan çalismayla birlikte 30 dönüm alana kurulan kalede yasam alanlari ve surlar gün yüzüne çikacak, çok kimsenin bilmedigi kale restorasyonun ardindan çok sayida yerli ve yabanci turisti bölgeye çekmesi bekleniyor. Bu sayede çok kimsenin tanimadigi Kestelek köyü ise her yil çok sayida turiste ev sahipligi yapacak, restorasyon çalismalarinin 5-6 yil sürmesi bekleniyor.

Köylerinde 2 bin yillik kale bulundugunu ifade eden Kestelek köyü Muhtari Kemal Dogru, "Köyümüzde bulunan kale 2 bin yillik oldugu ve Bizanslilardan kaldigi söyleniyor. Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas restorasyon sözü verdi. Ekipler geldi ve incelemede bulundu. 15 gün içinde yol yapim çalismasina baslaniyor. Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanligi Bursa Büyüksehir Belediyesi ve Mustafakemalpasa Belediyesi ortak çalisma yaparak tarihi kaleyi gün yüzüne çikartacaklar. Kale 30 dönümlük bir alanda kurulu etrafi surlarla çevrili burç ve surlari hala ayakta, kalenin etrafi ormanlarla çevrili dogasi harika bir yer restorasyon çalismalari 5-6 yil sürecek restorasyon bittikten sonra köyümüz çok sayida turisti agirlayacak" dedi.

Kaynak: İHA