Dügün Yemegi Davetlileri Hastanelik Etti

Kastamonu’da dügünde ikram edilen yemekten yedikten sonra rahatsizlanan çok sayida kisi, gida zehirlenmesi süphesiyle hastanelik oldu.

Dügün Yemegi Davetlileri Hastanelik Etti
Edinilen bilgiye göre, Inebolu ilçesinde Akgüney ve Doganören köylerinde düzenlenen dügünde ikram edilen yemekten yiyen davetlilerden bazilari bir süre sonra rahatsizlandi. Ihbar üzerine, olay yerine çok sayida saglik ekipleri sevk edildi. Davetlilerden bazilari ambulanslarla, bazilari da özel araçlarla Inebolu Devlet Hastanesine kaldirildi. Gida zehirlenmesi süphesiyle tedavi altina alinan ilk etapta 15 kisinin tedavilerine baslanildi.

Olayla ilgili sorusturma baslatilirken, Inebolu Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri de yemekten numune aldi.

Öte yandan dügünde yedikleri yemekten zehirlendikleri düsünülen davetlilerden hastaneye gelenlerin oldugu ögrenildi. Inebolu Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri de Akgün ve Doganören köylerinde güvenlik önlemleri aldi.

Dügünde yedigi yemekten zehirlenen bir kisi, “Köyümüzde dügün vardi. Dügünde pilav yedik. Aksam saat 19.00 gibi de rahatsizlandim. Dügüne katilan 40-50 kisi var. Pilav üstü tavuk vardi. Su anda midem bulaniyor, basim dönüyor. Hastaneye taksi tutarak geldim. Su anda durumum hastaneye ilk geldigimden daha iyi, köyde de çok kisi var, onlarda zehirlendi, bir yandan hastaneye gelenler var” dedi.

Dügüne katilan ve yedigi yemekten zehirlenen bir diger davetli de, “Köyümüzde dügün vardi. Yemegi ben yaptim, yaparken de yemekten yedim. Dagitirken de yedim. Sonra dügüne katilanlara dagittik, ondan sonra böyle oldu. Ben yemegi yaparken herhangi bir sekilde yemekte bozulma ya da koku hissetmedim. Çocuklar su anda istifra ediyor. Tavuk ile pilavi yedikten yaklasik 1 saat sonra basladi.

Su anda benim getirdigim sadece 10-15 kisi var. Ambulans çagiranlar artiyor, sürekli gelenler var hastaneye. Ben kendi aracimla geldim hastaneye ama köye ambulanslar gidiyor. Çocuklarin durumlari su anda iyi, istigfar edince biraz rahatladilar” diye konustu.

Ayrica dügüne kullanilan tavuklarin Istanbul’dan soklanmis halde Kastamonu’nun Inebolu ilçesine gönderildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA