Erzincan'dan 23 Yil Önce Kandirilarak Daga Götürülen Kardesi Için Diyarbakir'a Gitti

Erzincan’dan 23 yil önce kandirilarak daga götürülen kardesi için Ali Topal, Diyarbakir’a giderek annelerin daga kaçirilan çocuklari için HDP Il Baskanligi binasi önünde sürdürdügü oturma eylemine katildi. Ali Topal’in da eyleme dahil olmasiyla evlat nöbeti tutan aile sayisi 313’e yükseldi.

Erzincan'dan 23 Yil Önce Kandirilarak Daga Götürülen Kardesi Için Diyarbakir'a Gitti
Topal, gazetecilere kardesinin Istanbul’da 1999 yilinda 22 yasindayken kandirilarak terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirildigini bir daha da kendisinden haber alamadiklarini söyledi.



"HDP’den kardesimi istiyorum, getirsinler." diyen Topal, kardesine duyduklari özlemi dile getirdi.

Kardesine seslenen Topal, güvenlik güçlerine teslim olmasi çagrisinda bulundu. Topal, "Annem çok hasta, dünya gözüyle onu görmek istiyor." ifadesini kullandi.

Topal, “Kardesimi HDP’den istiyorum. Kardesim Istanbul Üniversitesi’nde okuyordu. Oradan kandirilip daga götürüldü. Kardesim eger beni duyuyor ve görüyorsa, annen çok agir hasta olmus. Annem dünya gözüyle son kez oglumu görmek istiyorum diyor. Sesimi duyar duymaz gel emniyete teslim ol. Devlet büyüklerimiz bu konuda çok emek sarf ediyorlar. Herkes elinden geleni yapiyor. Cumhurbaskanimiz ve bakanimiza çok tesekkür ederim. Devletimiz bizi hiçbir zaman yalniz birakmadi. Burada HDP gençleri daga gönderdigi için kardesimi de aralarinda gönderdiler. Bundan dolayi kardesimi HDP’den istiyorum” dedi.

Öte yandan konuya iliskin Erzincan Valiliginden yapilan basin açiklamasinda, “PKK/KCK terör örgütünün kirsal alaninda faaliyet yürüten Rüstem kod adli Dursun Topal isimli örgüt mensubu hakkinda Erzincan’da ikamet eden erkek kardesi A.T. isimli sahis, Diyarbakir ilinde gerçeklestirilen Diyarbakir Aileleri eylemine 313. aile olarak katilim saglamistir. Kamuoyuna saygiyla duyurulur.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA