Ingiltere'de 7 Kasim'dan Itibaren Kus Gribi Nedeniyle Tüm Kümes Hayvanlari Içeride Tutulacak

Ingiltere Çevre, Gida ve Köy Isleri Bakanligi, kus gribi nedeniyle 7 Kasim’dan itibaren tüm kümes hayvanlari ve kafeslerdeki kuslarin içeride tutulmasi gerektigini duyurdu.

Ingiltere'de 7 Kasim'dan Itibaren Kus Gribi Nedeniyle Tüm Kümes Hayvanlari Içeride Tutulacak
Ingiltere’de çiftliklerde ve yabani kuslarda kus gribinin tespit edilmesinin ardindan salginla mücadelede ülke genelinde tedbirler sikilastirildi. Ingiltere Çevre, Gida ve Köy Isleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, tüm kümes hayvanlari ve kafes kuslari için zorunlu barinma önlemlerinin alindigi bildirildi.

Açiklamada, kus gribi salginiyla mücadele çerçevesinde 7 Kasim’dan itibaren ülke genelindeki tüm kümes hayvanlarinin ve kafes kuslarinin içeride tutulmasi gerektigi duyuruldu.

Açiklamada, ülkenin güneyinde yer alan Suffolk, Norfolk ve Essex’de halihazirda yürürlükte olan zorunlu barinma önlemlerinin 7 Kasim’dan itibaren Ingiltere’nin tamamina genisletecegi aktarildi.

“Bu yil, simdiye kadarki en büyük kus gribi salginiyla karsi karsiyayiz”

Birlesik Krallik Bas Veteriner Memuru Christine Middlemiss, "Bu yil, simdiye kadarki en büyük kus gribi salginiyla karsi karsiyayiz. Ingiltere genelinde ticari çiftliklerde veya küçük kümeslerdeki vaka sayisinda hizli bir artis görüyoruz" ifadelerini kullanarak, kuslarin içeride tutulmasi önlemini hastaliktan korunmanin en iyi yolu olarak degerlendirdi.

Bakanlik, kümes hayvanlari ve kafes kuslarinin sahiplerini türü veya boyutu ne olursa olsun sürülerini hastaliktan korumalari için biyogüvenlik önlemlerine siki bir sekilde uymaya çagirarak, kanitlarin barinak kuslarinin kus gribi ile enfekte olma riskini azalttigini söyledi.



Ekim 2021’den bu yana 5,5 milyon kus telef oldu

Ingiltere’de Ekim 2021’den bu yana 5,5 milyon kus salgin nedeniyle telef oldu veya itlaf edildi. Bu rakamin 2,3 milyonu bu ay kaydedildi. Ülkede bu ay 70’in üzerinde kus gribi vakasi tespit edilirken, Ekim 2021’den bu yana ise 200’den fazla kus gribi vakasi bildirildi.

Kaynak: İHA