Kütahya'da Zanaat Çarsisi'nin Temeli Atildi

Kütahya Belediyesi tarafindan yaptirilacak olan 30 Agustos Is Merkezi ve Zanaat Çarsisi’nin temeli düzenlenen törenle atildi.

Kütahya'da Zanaat Çarsisi'nin Temeli Atildi
Tarihi Ulu Cami çevre düzenleme çalismalari çerçevesinde, Il Özel Idaresi tarafindan Kütahya Belediyesine takasla devredilen alanda insa edilecek 30 Agustos Is Merkezi ve Zanaat Çarsisi’nin temeli, Vali Ali Çelik ve Belediye Baskani Alim Isik’in da katildigi törenle katildi.

Projenin Kütahya’nin gelecek yüz yilini kucaklayacagini belirten Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, is merkezi ve çarsiyi 2023 yilinda hizmete sunmaya hedeflediklerini ifade etti.

Isik, insaatin tamamlanmasiyla onlarca zanaatçinin burada faaliyet gösterecegini dile getirdi.

Kütahya’nin kadim kültürünün gelistigi alanin tarihsel kimligine kavusturulmasi için atilan ilk adimin hayirli olmasini dileyen Vali Ali Çelik, “Insallah Kütahya’miza, memleketimize, milletimize yakisir bir tasarim içinde olacak” dedi.

Bölgede yapilacak çalismalarin Kütahya Kalesi, tarihi Ulu Cami ve bölgedeki tarihsel dokunun bütünlesmesine büyük katki sunacagini ifade eden Vali Çelik, emegi geçenlere tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan 30 Agustos Is Merkezi ve Zanaat Çarsisi’nin temeli, dualarla ve ’Hayirli olsun’ temennileri ile atildi.
Kaynak: İHA