41 Madencinin Hayatini Kaybettigi Patlamada Sorusturma Devam Ediyor

Bartin’da TTK Amasra Müessesesine ait maden ocaginda eksi 300 kotunda meydana gelen ve 41 maden isçisinin hayatini kaybettigi patlamaya iliskin sorusturma sürüyor.

41 Madencinin Hayatini Kaybettigi Patlamada Sorusturma Devam Ediyor
Amasra’da meydana gelen faciayla ilgili Bartin Cumhuriyet Bassavciliginca baslatilan sorusturma çerçevesinde 6 Cumhuriyet Savcisi, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligina bagli 6 Is Müfettisi ve 7 kisilik bilirkisi heyetinin görevlendirildigi sorusturmada sehit madenci yakinlari, kazadan yarali kurtulan madenciler ve farkli vardiyalarda çalisan çok sayida madencinin ifadelerine basvuruldu. Amasra Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen sorusturmada aralarinda TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir’in de yer aldigi 25 süphelinin gözaltina alinmasina karar verilirken, 27 Ekim Persembe günü gözaltina alinan 24 süphelinin Amasra Ilçe Emniyet Müdürlügündeki islemleri devam ediyor.

Gözaltina alinan süpheliler arasinda ise TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir, müessese müdür yardimcilari, isletme müdürü, sube müdürleri ve vekilleri, isletme basmühendisi, elektrik, maden, makine, emniyet, jeoloji, elektro mekanik mühendisleri, emniyet, sondaj, hazirlik, elektrik ve kartiye sefleri bulunuyor. Süphelilerin emniyetteki islemlerinin tamamlanmasinin ardindan Amasra Adliyesine sevk edilmeleri bekleniyor.

Öte yandan, kazanin yasandigi maden ocagindaki yangin devam ederken yanginin kontrol altina alinip söndürülmesi için baslatilan çalismalarda 3. baraj insa edildi. Eksi 100 kotuna kurulan barajin yapiminda tas tozu torbalari kullanildi.
Kaynak: İHA