Rusya, Tahil Anlasmasinin Uzatilmasi Konusunda 18 Kasim'a Kadar Karar Verecek

Rusya Disisleri Bakanligi Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya’nin tahil anlasmasinin uzatilmasi konusunda önümüzdeki haftalarda karar verecegini belirterek, “Gerçek verilere dayanarak 18 Kasim’a kadar pozisyonumuzu belirleyecegiz” dedi.

Rusya, Tahil Anlasmasinin Uzatilmasi Konusunda 18 Kasim'a Kadar Karar Verecek
Istanbul’da 22 Temmuz’da Türkiye ve Birlesmis Milletler (BM) arabuluculugunda Rusya ve Ukrayna arasinda imzalanan tahil anlasmasinin sayili günler kaldi. Rusya Disisleri Bakanligi Sözcüsü Mariya Zaharova düzenledigi basin toplantisinda, Rusya ve Ukrayna arasinda imzalanan tahil anlasmasinda Rus tahil ve gübrelerinin sevkiyati ile ilgili kisminin uygulanmadigini belirterek, "Mutabakata gelince, sonuçlari görmüyoruz. Bu bir gerçek" dedi.

Zaharova, "Anlasmanin ikinci kismi, ihtiyaci olan ülkelere tedarik etmekten mutluluk duyacagimiz Rus gida ve gübreleridir. Ilgili bankalardaki hesaplar bloke edildi. Bati yaptirimlari nedeniyle ödeme imkansiz oldugu ve hesaplar bloke oldugu için islemler yapilamiyor. Ödeme alabilseydik ürünleri sevk edebilirdik. Ancak bu gerçeklesmiyor" dedi.

Rusya’nin tahil anlasmasinin uzatilmasi konusunda önümüzdeki haftalarda karar verecegini belirten Zaharova, "Gerçek verilere dayanarak 18 Kasim’a kadar pozisyonumuzu belirleyecegiz" ifadelerini kullanarak, tahil anlasmasiyla ilgili sorunlarin isbirligi içinde asilmasi gerektigini vurguladi.
Kaynak: İHA