Elektrik Borcu Bulunan Çiftçiye Sifir Faizli Kredi Müjdesi

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, Ziraat Bankasi ile imzaladiklari protokol ile çiftçilere elektrik borçlari için 60 ay vadeli ve 10 milyon liraya kadar sifir faizli kredi verecek. Bu çerçevede elektrik borcu faizlerinin yüzde 50’si silinerek, çiftçilere ve tarimsal sulama birliklerine destek saglanacak.

Elektrik Borcu Bulunan Çiftçiye Sifir Faizli Kredi Müjdesi


Tarim sektörünün gelismesi yönünde sürdürdügü faaliyetler ile her zaman çiftçinin yaninda olan Aydem Perakende ve Gediz Perakende, Ziraat Bankasi ile yapmis oldugu is birligiyle, birikmis elektrik borcu faizlerinin yüzde 50’sini silerek çiftçilere destek olacak. Cumhurbaskani Karari’yla 18.08.2022 tarihli Resmi Gazete‘de yayimlanarak yürürlüge giren teblig çerçevesinde, Ziraat Bankasi tarafindan kullandirilacak “Tarimsal Üretime Dair Düsük Faizli Yatirim ve Isletme Kredisi” ile çiftçiler ve sulama birlikleri, geçmis dönem elektrik borçlari için faizsiz bes yil vadeye kadar ödeme imkani ve yeni dönem elektrik borçlari için de faizsiz, bir yil vadeye kadar ödeme firsatindan faydalanabilecek.

Bu firsattan faydalanmak isteyenlerin, Aydem Perakende ve Gediz Perakende Müsteri Iliskileri Merkezlerinden Tarimsal Elektrik Borcu Kapama Bildirim Formu’nu temin ederek Ziraat Bankasi subelerine basvurmalari gerekiyor.
Kaynak: İHA