Baskan Deveci Açiklamasi 'Bu Sehre Sahip Çikalim'

Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci, meslek odalarinin temsilcilerinin katildigi toplantida sehre sahip çikma vurgusunda bulundu.

Baskan Deveci Açiklamasi 'Bu Sehre Sahip Çikalim'
Katilimci bütçe toplantilarina devam eden Atakum Belediyesi’nde Baskan Cemil Deveci, Samsun Akademik Odalar Birlikteligi (SAOB) ile bir araya geldi. 15 meslek odasinin katilimiyla gerçeklesen toplantida görüs alisverisinde bulunuldu.

Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde yapilan toplantida meslek odalari temsilcileri Atakum için görüs ve fikirlerini Baskan Deveci’ye yüz yüze aktardi. Samsun Akademik Odalar Birlikteligi Dönem Sözcüsü Cevat Öncü, “Herkesin elestirisi, fikri degerli ama biz biraz daha genis ve mesleki perspektiften bakarak daha somut, uygulanabilir ve gerçekçi ama bir o kadar da elestirel yaklasimlarimizi çekinmeden ortaya koymamiz lazim” dedi.



“Bu sehrin sahibi biziz dememiz gerekiyor”

Tarimda damla sulama ve yagmurlama egitimleri, nitelikli tarim alanlarinin korunmasi, temiz enerji çalismalari, Atakum’daki heyelan riskine karsi alinabilecek tedbirler, sosyal belediyecilik, kirsal mahallelerde tarimin desteklenmesi, kentte nefes alinacak alanlar olusturulmasi gibi konularin tartisildigi toplantida Baskan Deveci, herkesten ilçeye sahip çikmasini istedi. Meslek odalarinin kente katkilarinin önemli oldugunu vurgulayan Deveci, sunlari söyledi:

“Sizler de belediye meclislerinin olusumuna, bu kentlerin düzenlenmesine katki verin. ‘Bu sehrin sahibi biziz. Hem mühendisiz hem de Samsun’da oturuyoruz, kent bizim’ dememiz gerekiyor. Bu sehre sahip çikalim. Atakum’dan bir kalkinma, sürdürülebilir yeni bir kent anlayisi baslatamayacaksak hatta yerel yöneticilerin siyaset anlayisini ve siyaset ahlakini belirleyemeyeceksek bizde bir eksik var demektir. Bu toplantilari mesleki odalarla, sitelerle, mahallelerle ve bütçeden yararlanmasi gereken kesimlerle sürdürecegiz. Bütçenin içerisindeki öncelikleri birlikte planlayacagiz.”
Kaynak: İHA