Baklabostan Tabiat Parkinda Sonbahar Güzelligi

Orman, akarsu ve ekosistem olarak ana kaynak degeri bulunan Baklabostan Tabiat Parki, Karabük Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügünün Doga Turizmi etkinlikleri dahilinde Karabük Mahalle muhtarlarini agirladi.

Baklabostan Tabiat Parkinda Sonbahar Güzelligi
Karabük merkeze 17 kilometre uzakliktaki bozulmamis tabiatiyla dikkatleri çeken ve Türkiye’nin 221. tabiat parki olan ’Baklabostan Tabiat Parki’, içinde barindirdigi köknar, karaçam, mese, kayin gibi agaç türleri ve 20 metrelik selalesi ile dogaseverlerin ve fotograf tutkunlarinin ilgisini çekerken, sonbahar ile birlikte de renk cümbüsüne büründü.

Türkiye’nin yüz ölçümü bakimindan ve en büyük blok ormanlarini da içinde barindiran Karabük ormanlarinda sonbaharin gelmesiyle birlikte agaçlar renk cümbüsüne büründü. Dünyada çok az ormanda görülebilecek kadar çok sayida agaç, bitki ve hayvan türünü barindiran orman ekosistemine sahip olan bölge, her mevsim ayri bir güzellige bürünüyor. Ilkbahar ve yaz boyunca daglarin üzerini kaplayan yesil örtü, sonbaharin gelmesiyle yerini sari ve kirmizi tonlara birakiyor. Farkli renklerin bir araya gelip olusturdugu essiz manzara, dron ile havadan görüntülendi. Doga tutkunlarina da keyifli bir zaman yasatan Karabük ormanlari, essiz güzelligi ile insanlari mest ediyor.

Türkiye’nin yüzölçümü bakimindan en büyük blok ormanlarini da içinde barindiran Karabük’te doga turizmi etkinlikleri dahilinde Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürü Ahmet Isik’in ev sahipliginde Karabük merkez mahalle muhtarlari Baklabostan tabiat parkinda sonbahar güzelligini doyasiya yasadi. Muhtarlar, seyir terasi, gözetleme kulesi ve Baklabostan selalesini gezerek renk cümbüsüne bürünen orman denizinden bol fotograf çektirerek doganin tadini çikardi.

Karabük Merkez Mahalle Muhtarlari Dernegi Baskani Mehmet Özen, Karabük’ün tanitimi noktasinda doga turizmi etkinliklerinin çok güzel oldugunu ve mahalle muhtarlarinin büyük kisminin bölgeye ilk kez geldigini söyledi.



Özen, “Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügüne tesekkür ediyoruz. Onlarin daveti üzerine Baklabostan Tabiat Parkina geldik ve burasi doga turizminin tanitimi noktasinda güzel bir yer. Bizim içinde güzel bir etkinlik oldu. Baska Sube Müdürümüz ile yetkililere tesekkür ediyoruz. Bizlerde Mahalle Muhtarlari Dernegi ve mahalle muhtarlari olarak geldik ve gezdik. Çok güzel. Karabük’ün güzelliginin tanitildigi anlatildigi çok güzel bir ortam. Bizlerde çok memnun kaldik” dedi.

Doganin insana ayri bir huzur verdigini ve sonbaharin gelisiyle birlikte agaçlarinda farkli renklere büründügünü kaydeden Özen, “Kizilligindan yesiline çok güzel bir ortam var. Korumanin baskenti olan Safranbolu ile ormanlarinin da korunmasi çok güzel bir sey. Buda Karabük’ün en güzel özelligi desek yeridir. Ormanlarimiza sahip çikmamiz gerekiyor. Gereksiz yere ates yakmamamiz gerekiyor ve bu alanlari çok güzel korumamiz gerekiyor” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA