AK Parti Küçükçekmece Ilçe Baskani Sencan Açiklamasi 'Bu Binalarin Durumunun Tespit Edilmesi Lazim'

AK Parti Küçükçekmece Ilçe Baskani Recep Sencan, Küçükçekmece’de konut insaatinin santiye alaninda istinat duvarinin yikilmasiyla yaninda bulunan özel bir üniversitenin 3 katli binasinda meydana gelen çökmeyle ilgili, "Bu binalarin durumunun tespit edilmesi lazim. Eger bu binalara girmekte risk söz konusuysa bunun da bir an önce tespit edilmesi gerekiyor" dedi.

Küçükçekmece’de geçtigimiz günlerde konut insaatinin santiye alaninda istinat duvarinin yikilmasiyla hemen yaninda bulunan özel bir üniversitenin 3 katli binasinda çökme meydana gelmisti. Olay yerine gelen AFAD ekiplerinin, santiye sahasi çevresindeki diger bina ve apartmanlarda herhangi bir etkilenme olup olmadigina yönelik inceleme yapmisti. Yapilan incelemelerin ardindan, güvenlik amaçli çökmenin etrafinda yer alan 1 ögrenci yurdu ve 128 dairenin bulundugu 6 apartman tahliye edilmisti.

"Bu binalarin durumunun tespit edilmesi lazim"

Konuyla ilgili AK Parti Küçükçekmece Ilçe Baskani Recep Sencan, çökmenin yasandigi alanda açiklama yapti. Sencan, tedbir amaçli bosaltilan binalarin durumunun tespit edilmesini belirtti.

Sencan, "Su anda vatandaslarin durumunda bir belirsizlik var. Tedbir amaçli burada bosaltilan binalar oldu. Ögrenci yurdu ve 5 bina, 128 aile otellerde konakliyorlar. Bu binalara girebilecek mi, girememe durumu var mi, bunun bir an önce çözümlenmesi gerekiyor. Buradaki aileleri ziyaret ettigimizde durumlarinin ne olacagini soruyorlar. Burada öncelikli görev belediyelerin. Bu binalarin durumunun tespit edilmesi lazim. Eger bu binalara girip oturulabilecek durumdaysa vatandasin bir an önce evine gitmesi lazim. Eger bu binalara girmekte risk söz konusuysa bununda bir an önce tespit edilmesi gerekiyor. Belediyeler öncelikle bu görevi yerine getirsin. Bu konuda hizli bir sekilde yapilmasi konusunda çaba sarf edecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA