Ukrayna Açiklamasi 'Herson'da 88 Yerlesim Yeri Kurtarildi'

Ukrayna Cumhurbaskanligi Ofisi Baskan Yardimcisi Kyrylo Timosenko, Ukrayna ordusunun isgal altindaki topraklari geri kazanmayi sürdürdügünü söyleyerek, Herson’da 88 yerlesim yerinin Ruslardan geri alindigini bildirdi.



Rusya ve Ukrayna savasi devam ederken, Ukrayna Cumhurbaskanligi Ofisi Baskan Yardimcisi Kyrylo Timosenko, Ukrayna ordusunun önemli sayida yerlesim yerinin tekrar kontrolünü sagladigini söyleyerek, "Herson’da 88 yerlesim yeri kurtarildi. Kurtarilan yerlesim yerlerinin toplam nüfusu 11 bin 827 kisi. Kurtarilan yerlere insani yardimlar saglaniyor, altyapi sistemleri revize ediliyor ve hasarli elektrik sebekeleri onariliyor" dedi.



Ayni zamanda Rus kontrolündeki Beryslav bölgesine de insani yardimlarin götürüldügünü ifade eden Timosenko, Rus ordusunun Harkov ve çevresini bombalamaya devam ettigini belirterek, "Ruslar Harkov Bölgesi ve çevresini bombalamayi sürdürüyor. Simdiden 12 binden fazla yer vuruldu. Isgal altindaki bölgelerde de restorasyon çalismalarini sürdürüyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA