Pendik'te Seyir Halindeyken Aracinin Direksiyonunu Söken Sürücüye 980 TL Ceza

Pendik’te seyir halinde oldugu sirada otomobilin direksiyonunu söken ve o anlari sosyal medyada paylasan sürücü, polis tarafindan yakalandi. Sürücüye 980 TL para cezasi kesilirken, otomobil trafikten men edildi.

Pendik'te Seyir Halindeyken Aracinin Direksiyonunu Söken Sürücüye 980 TL Ceza
Pendik’te sahil yolunda otomobiliyle seyir halinde olan bir sürücü, aracinin direksiyonunu yerinden söktü ve o tehlikeli anlari sosyal medya hesabindan paylasti. Olayin basina yansimasinin ardindan Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekiplerince yapilan çalismada sürücü S.B. yakalandi. Araç sürücüsü S.B.’ye ’saygisiz davranislarda bulunarak araç kullanmak’ maddesinden 196 TL, ‘emniyet kemeri kullanmamak’ maddesinden 196 TL, ‘teknik sartlara aykiri olan araçlari kullanmak’ maddesinden 196 TL, ‘tekerlek somunu, porya kapagi veya jant diski standart disi olan araci kullanmak’ maddesinden 196 TL, ‘zorunlu sigorta yaptirmamak’ maddesinden 196 TL olmak üzere toplamda 980 TL trafik idari para cezasi uygulandi. Ayrica araç trafikten men edildi.

Sürücü S.B., ‘trafik güvenligini tehlikeye sokmak’ maddesine istinaden adli islem yapilmak üzere Pendik Sehit Adil Gözalici Polis Merkezi Amirligine teslim edildi.
Kaynak: İHA