Iste Sehir Hastanesi'nin Içinden Ilk Fotograflar

Kocaeli’ye saglik alaninda sinif atlatacak Sehir Hastanesinde çalismalarin sonuna gelindi. Açilmasina günler kalan hastanenin içi ilk kez görüldü.

Iste Sehir Hastanesi'nin Içinden Ilk Fotograflar
Kamu- özel sektör is birligiyle yapilan “Kocaeli Sehir Hastanesi” projesinin temeli 20 Mayis 2015 tarihinde atilmisti. 350 milyon avroluk yatirimla Kocaeli tarihinin en büyük saglik yatirimi olacak olan hastane kente saglik sektörünün yani sira birçok alanda katma deger saglayacak. Bin 218 yatakli Sehir Hastanesi’nde artik her sey neredeyse tamam. Ince isçilikler tamamlaniyor. Sehir Hastanesi açildiktan sonra Kocaeli saglik alaninda önemli bir yatirima sahip olacak.

118 tek kisilik yogun bakim odasi

Sehir Hastanesi’nde 188 tane tek kisilik yogun bakim odasi yer aliyor. Bu rakam gerektiginde arttirilabilecek. Ayni zamanda, 63 63 ameliyathane, yüksek güvenlikli psikiyatri merkezi, fizik tedavi, onkoloji hastanesi, çocuk yogun bakim, eriskin yogun bakim gibi önemli bölümlerde yer alacak. Hastanede 26 tane tek kisilik dogum odasi bulunuyor. 6 tane anjiyo odasi da Sehir Hastanesi’ni farkli kilacak. 368 bin 648 metrekarelik alanda kurulan ve bin 180 yatak kapasiteli olarak insa edilen hastanenin açilmasina günler kala, içi ilk kez görüldü.

Saglik Bakanligi Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Doç. Dr. Zülfikar Akelma, Saglik Yatirimlari Genel Müdürü Hüseyin Inceöz ve Genel Müdür Yardimcisi Mehmet Yalinkiliç hastaneyi ziyaret ederek incelmelerde bulundu. Akelma ve beraberindeki heyet Kocaeli Il Saglik Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan ve yetkililerden çalismalar hakkinda bilgi aldi.
Kaynak: İHA