Fatih Belediyesi'nin Atik Çalismalarina Bir Ödül Daha

Fatih Belediyesi’nin “Sifir Atik Gelecege Hazirlik” mottosuyla hayata geçirdigi projeler yeni bir ödül daha aldi. Bu yil dokuzuncu kez düzenlenen Sürdürülebilir Is Ödülleri’nde Fatih Belediyesi Sifir Atik Egitim Merkezi ve Geri Dönüsüm Atölyesi “Atik Yönetimi” dalinda ödüle layik görüldü.

Fatih Belediyesi'nin Atik Çalismalarina Bir Ödül Daha
Ortak gelecegimize sahip çikan is modellerini ve projeleri vurgulayarak, is dünyasi için rol modelleri paylasmak amaciyla, bu yil dokuzuncu kez düzenlenen Sürdürülebilir Is Ödülleri’nde Türkiye’nin sürdürülebilir is alaninda lider akademisyenlerinden olusan jüri üyelerinin degerlendirmesi sonucu, 15 kategoride 35 ödül sahiplerini buldu. Fatih Belediyesi’nin örnek geri dönüsüm çalismalarindan Sifir Atik Egitim Merkezi ve Geri Dönüsüm Atölyesi “Atik Yönetimi” dalinda ödüle layik görüldü.

‘’Dönüsüm Birlikte Mümkün’’ sloganiyla Fairmont Quasar Istanbul’da gerçeklesen "Sürdürülebilir Is Ödülleri” töreninde Fatih Belediyesi’nin ödülünü Isletme Müdürü Fatih Erol, ekip arkadaslariyla birlikte aldi. Ödülü aldiktan sonra bir konusma yapan Fatih Erol, “Belediye Baskanimiz Sayin Mehmet Ergün Turan’in destekleri ile sifir atik konusunda öncü bir belediye olma yolundaki projelerimizden birinin sürdürülebilir bir model olarak takdir edilmesi gurur verici. Emegi geçen takim arkadaslarimiza tesekkür ederim. Fatih Belediyesi olarak çevre odakli bir belediyecilik anlayisini daha ileri götürmek için var gücünüzle çakismaya devam edecegiz” dedi.

Fatihlilerin sadece atik getirilmesine yönelik degil ayni zamanda atölye faaliyetlerine de katilabilecekleri 1. Sinif Atik Getirme Merkezi’nde; 14 grup atik kabul ediliyor. “Sifir Atik” bilincinin arttirilmasi hedefiyle çalismalarini sürdüren Fatih Belediyesi 1. Sinif Atik Getirme Merkezi’nde çocuklar geri dönüsüm ürünlerinin nasil ayristirilip, ne tür islemlerden geçirildigini yerinde inceleyerek, ögrenme imkani buluyor, geri dönüsümün çevreye olan katkisinin önemine variyor.

Simülasyon odasinda ise sifir atik serüveni çizgi film ve belgeseller halinde, gelen misafirlerimizin yas araligina göre seçilen görsellerle anlatiliyor. Sunum sonrasi sorular ve merak edilen konularla birlikte ilçemizde mevcut sifir atik çalismalari ve toplama noktalari detayli sekilde katilimcilara aktariliyor.

Merkezin kompost bölümünde ise günlük 200 litre hacme sahip olan kompost makinesi ile 24 saatte kompost üretebiliyor. Kullanilan enzimin tamamen yerli üretim oldugu makine ile bilinçlenme ve egitim amaçli gelen misafirlere kompost serüveni en verimli ve akilda kalici sekilde anlatiliyor.
Kaynak: İHA