'Evlilik Okulu' Sehir Hastanesi'nde Basladi

Evlilik Okulu ve Aile Atölyesi, Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde basladi.

'Evlilik Okulu' Sehir Hastanesi'nde Basladi
Adana Il Saglik Müdürlügü, Adana Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlügü, Adana Müftülügü ve Yüregir Belediyesi destegiyle hazirlanan Evlilik Okulu ve Aile Atölyesi’nin ilkine, evlenmeye hazirlanan 20 çiftin yani sira Adana Sehir Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar, doktorlar, idari yöneticiler ve saglik personeli ile Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir’in esi Raziye Kocaispir katildi.

Açilis konusmasini yapan Resan Arlier, yürüttükleri projeler hakkinda bilgi verdikten sonra, aile, evlilik ve kadin-erkek iliskileri hakkinda görüslerini paylasti. Arlier, ailen kavraminin Türkiye’de ve dünyada, özellikle medyanin etkisiyle zarar gördügünü belirterek, “Bunun getirdigi sorunlari en çok kadinlar ve çocuklar yasiyor” dedi.

‘Kadin hakki, insan hakkidir’ diyen Arlier, “Dolayisiyla kadin haklari, aileden baslar” diye konustu.

Etkinligin konusmacilarindan Adana Sehir Hastanesi Aile Hekimligi Uzmani Doç. Dr. Kenan Topal ise aile kurumunu çözmek ve yikmak isteyenlere karsi toplumu korumak için maddi-manevi kaynaklari harekete geçirmek gerektigini söyledi.

Doç. Dr. Topal, “Aile kurumunun yasatilmasi, tehditler karsisinda korunmasi son derece büyük önem arz ediyor. Bu amaçla gelistirilen ‘Evlilik Okulu ve Aile Atölyesi’ projesinin çiftlerin evlilige saglikli bir baslangiç yapmalarina katkida bulunacagini düsünüyorum” dedi.

Doç. Dr. Topal daha sonra, aile, ailenin islevselligi, saglikli ailenin özellikleri ve evlilik karari almis çiftlere ilk öneriler konusunda bilgi verdi.

“Erkekler evlilikte sorumluluk almak istemiyor”

Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sagligi ve Hastaliklari Hastanesi’nden Psikolog Gürdal Görhan da konusmasinda, erkeklerin evlilikte çogu zaman degisime direnç gösterdigini söyledi.

‘Erkekler iyi asik ama kötü koca oluyor’ diyen Psikolog Gürdal Görhan, “Erkekler evlilikte sorumluluk almak istemiyor. Kadinlar da sorumlulugu baslangiçta verdiginde kötü sonuçlarla karsilastigi için sonrasinda sorumluluk vermekten kaçiniyor. Esinden mutfakta yardim isteyen kadinlarin, ilk seferde 5 tabak kirilinca bir daha yardim istememesi buna bir örnek” dedi.

Psikolog Gürdal Görhan, konusmasinda erkeklerin sevgilerini abartili kelimelerle ifade etmesine de deginerek “Deli gibi sevmeyin, akilli gibi sevin” mesajini verdi.

Seyhan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlügü’nden Psikolog Aysun Erkan ise yaptigi konusmada, çiftlere önerilerde bulunurken, “Deger verdigini seylerle, özellikle ailenizle ilgili sinirlari koruyun. Evlilik öncesi karsi tarafin sizin ailenizle ilgili elestirileri ‘Ben de zamaninda ailemden çok sikinti yasadim’ gibi destekleyerek yanitlayanlar, evlilik sirasinda ‘kör ölür badem gözlü olur’ mantigiyla, ailesiyle ilgili elestirilere tahammül edemiyor” dedi.

Psikolog Aysun Erkan, evlilige yalanin asla girmemesi ve paranin harcanmasiyla ilgili konularda dikkatli olunmasi gerektigi konusunda uyarilarda bulundu.
Kaynak: İHA