Beykoz'da TFF Binasina Saldirida Fezleke Tamamlandi

Beykoz’da Türkiye Futbol Federasyonu Binasina yönelik silahli saldiriya iliskin Beykoz Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan fezleke Anadolu Cumhuriyet Bassavciligina gönderildi. Fezlekede, 2 süphelinin “kasten öldürmeye tesebbüs” suçundan 19 müstekiye yönelik eyleminden dolayi toplamda 171’er yildan 285’er yila kadar hapisle cezalandirilmasi istendi.



TFF’nin Beykoz’daki binasina 1 Eylül günü silahli saldiri meydana gelmis ve saldirida ölen ya da yaralanan olmamisti. Polis ekipleri olayda silah kullanan Cüneyd U. ve arkadasini gözaltina almisti. Beykoz Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan fezleke tamamlandi. 19 müsteki ve 2 süphelinin yer aldigi fezleke, dava açilmasi talebiyle Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi’na gönderildi.

12 bos kovan bulundu

Hazirlanan fezlekede, müstekilerin olay günü iki katli TFF yönetim binasinin birinci katindaki salonda toplanti halinde bulunduklari esnada, Riva Deresi Çayagzi mevkiinde "Yüzen Ev" diye tabir edilen ahsap kulübeden süpheliler tarafindan toplanti salonuna dogru silahla ates edildigi, mermilerden birinin müstekilerin bulundugu toplanti salonunun, digerinin de üst kattaki baskanlik makam odasinin çift camini delip içeriye girerek duvara isabet ettigi, diger merminin ise toplanti salonunun üstündeki alüminyum saca denk geldigi anlatildi. TFF binasina yaklasik 150 metre mesafede yer alan olay yerinde ayni tabancadan atilmis 12 bos kovan bulundugunun kaydedildigi fezlekede, müstekilerin ifadelerine yer verildi.



“Olaydan sans eseri kurtuldum”

TFF yöneticilerinden olan eski futbolcu Hamit Altintop beyaninda, merminin oturdugu koltugun hemen arkasindaki camdan içeriye girdigini, mermi sesini kulaginin hemen dibinde duydugunu, olaydan sans eseri kurtuldugunu düsündügünü söyledi.

Süphelilerden Cüneyd U., ev arkadasi olan diger süpheliyle olayin yasandigi yere alkol almaya gittiklerini, alkolün etkisiyle yaninda bulundurdugu tabancayla rastgele ates ettigini ve herhangi bir kasti olmadigini beyan etti. Olayda kesinlikle silah kullanmadigini söyleyen süpheli O.G. ise, kendisi oradan ayrildiktan sonra Cüneyd U.’nun ates etmis olabilecegini söyledi.



“Bilerek ve isteyerek ates ettiler”

Süphelilerin fikir ve eylem birligi içerisinde hareket ettiginin kaydedildigi fezlekede, tesisin büyük bir alan olmasina ragmen isabet eden 3 merminin birbirine yakin oldugu belirtilerek hedef alinan bina içerisinde bulunan müstekilerin isabet almasinin mutlak ve kaçinilmaz oldugu kaydedildi. Süphelilerin bu durumu öngörmesine ragmen ates ederek eylemin sonucunu bilerek ve isteyerek gerçeklestirdigi ancak mermilerin müstekilere isabet etmemesi nedeniyle eylemin tesebbüs asamasinda kaldigi vurgulandi.

Rekor hapis talebi

Fezlekede, tutuklu süpheli Cüneyd U. ve tutuksuz süpheli Oguzhan G.’nin “kasten öldürmeye tesebbüs” suçundan 19 müstekiye yönelik ayri ayri olmak üzere toplamda 171’er yildan 285’er yila kadar hapisle cezalandirilmasi istendi. Hazirlanan fezleke, dava açilmasi talebiyle Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi’na gönderildi.
Kaynak: İHA