Aliaga'daki Sehit Fethi Sekin Çocuk Trafik Egitim Parki Tekrar Faaliyete Geçti

Izmir’in Aliaga ilçesinde, belediye tarafindan trafik bilincinin ögretilmesi ve farkindalik olusturulmasi amaciyla kurulan Sehit Fethi Sekin Çocuk Trafik Egitim Parki, pandemi sonrasi tekrar faaliyete alindi. Parka gelen çocuklara, trafikte uyulmasi gereken kurallar anlatildi.

Aliaga'daki Sehit Fethi Sekin Çocuk Trafik Egitim Parki Tekrar Faaliyete Geçti
Aliaga Belediyesi, Yeni Mahalle’deki 110 dönümlük "Kent Parki Aiolis Kent Bellegi ve Ani Evi" içerisine, trafik bilincinin kazandirilmasi ve farkindalik olusturulmasi amaciyla Sehit Fethi Sekin Çocuk Trafik Egitim Parkini kurmustu. Trafik kurallarina duyarli nesiller yetistirmek amaciyla Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar’in öncülügünde daha önce açilan parkta, pandemi nedeniyle egitimlere ara verilmisti. Park, yeniden miniklere hizmet vermeye basladi.

Trafik Polisi Hüseyin Ibis ile Trafik Uzman Jandarma Fethi Ahmet Uzun tarafindan verilen ilk egitime; Aliaga Fatih Ilkokulunun 3. sinifinda okuyan 30 ögrencinin yani sira; Aliaga Kaymakami Zekeriya Güney, Ilçe Emniyet Müdürü M. Ömür Avci, Ilçe Jandarma Komutani Aliaga Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Yusuf Can Gökgöz, Sahil Güvenlik Bot Komutani Yüzbasi Çagri Gültekin katildi.

1,5 saatlik trafik egitiminin ilk 30 dakikasinda ögrencilere, yayalara ait kurallar, araç içerisinde uyulmasi gereken kurallar animasyon ve çizgi film esliginde anlatildi. Ögrenciler daha sonra, trafik pistinde levha ve trafik isiklarina uyarak akülü araç kullandi. Egitim sonrasi protokol üyeleri, ögrencilere çesitli hediyeler dagitti.



"Burada ögrenilen kurallar gerek kendileri için gerekse aileleri için faydali olacak"

Kaymakam Zekeriya Güney, ardindan da basin mensuplarina açiklama yapti. Trafik kültürünün küçük yaslarda ögretilmesinin önemine deginen Güney, okulda egitim gören ögrencilerin, teorik egitimin yani sira uygulamali olarak Trafik Egitim Parkinda kurallari ögrendiklerini söyledi.



Kaymakam Güney, "Egitim parkimiz daha öncelerden beri faaliyetteydi. Yasadigimiz pandemi döneminden dolayi buradaki egitimlere ara verildi.

Bugünden itibaren de pandemi sonrasinda bu egitim parkimizi tekrardan faaliyete geçirdik. Sirasiyla okullarimiz buraya gelip buradaki egitim faaliyetlerine devam edecekler. Önemli olan burada evlatlarimizin bu egitim parkinda temel trafik kurallarini ögrenmeleri ve onlari hayatlarin da tatbik etmeleri. Burada ögrenilen kurallar, gerek kendileri için gerekse aileleri için faydali olacaktir. Bütün ögrencilerimizin buraya gelip bu egitimleri düzenli olarak almalarini saglamak için biz de planlamalari yapiyoruz. Insallah buradaki egitimler kalici olur, devami gelir. Emegi geçen herkese tesekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Kaynak: İHA