ZBEÜ'den Yaslilar Günü'nde Palyatif Bakim Etkinligi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Saglik Uygulama ve Arastirma Merkezi’nde Yaslilar Günü’nde dolayisiyla palyatif bakim etkinligi düzenlendi.

ZBEÜ'den Yaslilar Günü'nde Palyatif Bakim Etkinligi
Tip Fakültemiz Sebnem Kargi Konferans Salonu’ndaki programda, Rektör Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Murat Can, Bashekim Doç. Dr. Özcan Piskin, Türk Yogun Bakim Dernegi Palyatif Bakim ve Evde Bakim Çalisma Grubu Baskani Prof. Dr. Dilek Memis ve akademik-idari personel yer aldi.

Saygi Durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan programda açilis konusmasini gerçeklestiren Rektör Özölçer, yaslilarin degerinin bir kez daha hatirlanmasini saglayan 1 Ekim Dünya Yaslilar Günü’nde, Türk Yogun Bakim Dernegi tarafindan ZBEÜ’de düzenlenen bu program sayesinde yaslilar için yogun bakimlarin öneminin bir kez daha ortaya koyuldugunu vurguladi. Rektör Özölçer, özellikle Covid-19 süreciyle birlikte, yogun bakim üniteleri ve palyatif bakim servislerinin hayati öneminin gözler önüne serildigini belirtti.

Çalisanlarin, ögrencilerin ve hastalarin memnuniyetine önem veren üniversitede yapilan bu etkinligin toplum sagligina önemli katkilar sunacagina inandigini ifade eden Rektör Ismail Hakki Özölçer, toplantinin düzenlenmesinde katkilari olan Türk Yogun Bakim Dernegi Palyatif Bakim ve Evde Bakim çalisma grubu basta olmak üzere, emegi geçen tüm akademik ve idari personele ve katilimcilara tesekkür etti.
Kaynak: İHA