Körfez'in Çinarlari Gelecek Için Fidan Dikti

Körfez Belediyesi, Dünya Yaslilar Günü dolayisiyla agaç dikim töreni gerçeklestirdi. Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin destegiyle gerçeklestirilen törende, 100 fidan toprakla bulusturuldu.

Körfez'in Çinarlari Gelecek Için Fidan Dikti


Ilimtepe’de düzenlenen etkinlige, Körfez Belediye Baskani Sener Sögüt, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal Hizmetler Daire Baskani Ebubekir Ardiç, Baskan Yardimcilari, birim müdürleri, Çocuk Meclisi üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.



"Büyüklerimizin haklarini ne yapsak ödeyemeyiz"

Programda konusan Körfez Belediye Baskani Sener Sögüt, "Geçmisimizden bugünümüze isik tutan çinarlarimiz için bir aradayiz. 1 Ekim Dünya Yaslilar Günü’nde kiymetli büyüklerimize güzel ve anlamli bir gün yasatmak istedik. Kisa bir süre önce açilisini gerçeklestirdigimiz 60+ Aktif Yaslanma Kulübü adini verdigimiz hatira ormaninda, asirlik çinarlarimizla birlikte fidanlari toprakla bulusturduk. Bizlere tecrübeleriyle yol gösteren, isik tutan büyüklerimizin haklarini ne yapsak ödeyemeyiz. Onlarin gözlerindeki mutlulugu görmek, bizlere ne kadar dogru bir is yaptigimizi gösteriyor. Bugün burada elleriyle topraga nefes olan, gelecek kusaklarimiza önemli bir miras birakan tüm büyüklerimi saygiyla selamliyor, hürmetlerimi sunuyorum. Tüm büyüklerimin 1 Ekim Dünya Yaslilar Günü’nü en kalbi duygularimla kutluyorum. Allah hepsine hayirli uzun bir ömür nasip etsin" dedi.

Baskan Sögüt, fidan dikim etkinliginin ardindan yasli bireylere hatira sertifikalarini takdim etti.
Kaynak: İHA