Gelinlikle Nikah Masasindan Önce Sinav Sirasina Oturdu

Karabük’te dügün tarihi ile KPSS Ögretmenlik Alan Bilgisi Test (ÖABT) sinavi çakisan gelin, gelinligi ile birlikte nikah masasindan önce sinav sirasina oturdu.

Gelinlikle Nikah Masasindan Önce Sinav Sirasina Oturdu
Geçtigimiz hafta farkli oturumlari yapilan Kamu Personeli Seçme Sinavi’nda bu hafta da Ögretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT oturumu yapildi. Devlet kadrosuna yerlesmek isteyen adaylar, bugün iki oturumda sinava girdi. Sinav heyecani yasayan adaylardan Kübra Karatas’in ise dügün tarihi ile ÖABT sinav tarihi ayni güne denk düstü. Hayatini Ali Selam ile birlestirecek olan gelin Kübra Karatas, gelinligini giyerek, eline gelin çiçegi yerine sinav giris belgesini alip Karabük Üniversitesi’nin yolunu tuttu. Süsledigi gelin arabasinin önüne ‘Sinav Gelini’ yazan damat Ali Selam, nikah masasindan önce esini gelinligi ile birlikte sinava getirdi. Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde Ilkokul Matematik ögretmenligi için ÖABT sinavina gelinligi ile gelen Kübra Karatas’i sinava gelen diger adaylar ve yakinlari tebrik ederek basarilar diledi.

Kübra Karatas, iki heyecani bir arada yasadigini ifade ederek, “Su anda herkes bir saskinlik içinde bakiyorlar. Iki heyecani birlikte yasiyorum. Sinavdan çikinca dügüne gidecegiz. Sinav heyecani dügün heyecanina dönüsecek. Umarim gelinlik ugurlu olur. Bizim için unutulmaz bir ani oldu. Ilkögretim matematik ögretmenligi sinavina girecegim. Insallah hayirlisi olur” dedi.

Damat Ali Selam ise, sinav tarihi belli olmadan önce dügün tarihini aldiklarini söyleyerek, “Dügün tarihini degistiremeyince haliyle böyle bir çakisma söz konusu oldu. Ama unutulmaz bir ani olacak bizim için ve biz de çok heyecanliyiz. Ben disarda heyecanla esimi bekleyecegim. Ben ondan daha heyecanliyim" diye konustu.

Kaynak: İHA