Vali Memis Açiklamasi 'Devletin Tek Kurusunu Dahi Fabrikaya, Üretime Harciyoruz'

Erzurum Valisi Okay Memis, Erzurum 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde (Oltu OSB) incelemelerde bulunarak, insaati devam eden fabrikalarin son durumu hakkinda bilgi aldi.

Vali Memis Açiklamasi 'Devletin Tek Kurusunu Dahi Fabrikaya, Üretime Harciyoruz'
Vali Memis, Oltu OSB’de kendisini karsilayan Oltu Kaymakami Cevdet Bakkal, Oltu Belediye Baskani Necmettin Tasçi, Ilçe Emniyet Müdürü Ugur Özdoganoglu, Ilçe Jandarma Komutani Jandarma Üstegmen Erdal Hastürk, Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi Erzurum Sube Baskani Fuat Demir, Oltu OSB Baskani Baki Karaca, AK Parti Oltu Ilçe Baskani Eftal Gülcü, Oltu Il Encümeni Yusuf Bektas ve yatirimcilarla birlikte yeni yatirimlari tek tek dolasti. Erzurum DSI Bölge Müdürü Oguzhan Yavuz, yeni parseller hakkinda bilgiler verdi. Erzurum TKDK Il Koordinatörü Atilla Özlü de yapilan projeler hakkinda bilgiler aktardi.

Görev süresi boyunca istihdama yönelik yaptigi çalismalarla göz dolduran Vali Okay Memis, "Oltu’da esi benzeri olmayan Türkiye’nin en sik, en foksiyonel çok güzel butik sanayi bölgesi oluyoruz” dedi.

“Her nerede bir ödenek varsa onu üretime harciyoruz” diyen Vali Memis, “Valiligimiz ve Büyüksehir Belediyemizle birlikte Erzurum’u üreten bir sehir yapmak istiyoruz. Bu fabrika da Içisleri Bakanimiz Sayin Süleyman Soylu Bey’in söz verdigi gibi Oltu’ya bir hediyesidir. Ziyaretlerinde vatandaslarimizin bir talebi olmustu ve biz bu talebi yerine getiriyoruz. Imkanimiz oldukça daha fazla fabrikalar yapacagiz. Devletin bir kurusunu dahi düsünerek harcayacagiz. Nerede bir ödenek varsa onu fabrikaya ve üretime harcayacagiz. Erzurum’a da bu yakisir. Özel sektörü canlandirmaya çalisiyoruz. Devlet olarak biz buralari destekliyoruz. Fabrikalarin yapilmasini sagliyor ve buralari uygun sartlarda kiracilara veriyoruz” dedi.



“Tek derdimiz istihdam”

3. OSB sayesinde diger ilçelerden birçok kisiye istihdam saglanacagini ifade eden Vali Memis, söyle konustu:

“Bizim tek derdimiz var, issizlik sorununu çözmek. Oltu, Olur, Narman, Senkaya, Tortum ve Uzundere’den gelecek olacak insanlari burada istihdam etmeyi planliyoruz. Biz bu projelere el attik, söz verdigimiz gibi yerine getiriyoruz. Insallah bu bölgede ‘ben is istiyorum’ diyen herkese is bulacagiz. Karayazi’da, Hinis’ta ayri çalismalarimiz var. 2. OSB’de zeminde bir sorun yasamistik. Altyapi için çalismalar basladi.

Allah nasip ederse ilk fabrikalari Valilik ve Büyüksehir olarak bizler yapacagiz ve Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bütün fabrikalari da sayin çevre ve sehircilik bakanimizin destekleriyle tasiyacagiz. Kimseyi magdur etmeden sanayilesmeye devam edecegiz. Hayvancilikta zirvedeyiz, Türkiye’de bir numarayiz. Üretimde de yine bölgenin bir numarasi olacagiz."

Vali Memis, restorasyon çalismalarinda sona gelinen Rus Kilisesi’ni de ziyaret ederek, muhtarlar hizmet binasinin temel atma törenine katildi.

Vali Memis daha sonra ilçe merkezinde 20 Eylül’de yanan kereste fabrikasinin sahibi Baki Karaca’ya geçmis olsun dileklerini ileterek, ilçeden ayrildi.
Kaynak: İHA