Almanya'daki Nükleer Santraller 2023 Nisan'a Kadar Çalisacak

Almanya Basbakani Olaf Scholz, Rusya-Ukrayna Savasi nedeniyle patlak veren enerji krizi ile mücadele için ülkede faaliyette olan 3 nükleer santralin 2023 Nisan’a kadar çalistirilmasi talimati verdi.

Almanya'daki Nükleer Santraller 2023 Nisan'a Kadar Çalisacak
Rusya-Ukrayna Savasi nedeniyle patlak veren enerji krizi Almanya’nin nükleer enerji faaliyetlerini sona erdirmesine yönelik plani erteletti. Almanya Basbakani Olaf Scholz, enerji krizi ile mücadele için ülkede faaliyette olan 3 nükleer santralin 2023 Nisan’a kadar çalistirilmasi talimati verdi.

Scholz tarafindan Bakanlar Kuruluna hitaben yazilan mektupta, "Isar 2, Neckarwestheim 2 ve Emsland nükleer santrallerinin 31 Aralik 2022’den 15 Nisan 2023’e kadar isletilmesine izin vermek için yasal temel olusturulacak” ifadeleri yer aldi.

Maliye Bakani Christian Lindner, üç nükleer santralinde "fiyatlari düsürmek ve elektrik kesintilerini önlemek" için gerekli oldugunu savundu.

Almanya hükümeti, daha önce üç santralden sadece ikisinin gelecek gelecek yila kadar çalismasini kararlastirmisti. Almanya’da güvenli ve yenilenebilir enerjiye geçis için nükleer enerji faaliyetlerine yil sonuna kadar sona erdirilmesi planlaniyordu.
Kaynak: İHA