Julia Firtinasi'nda Ölü Sayisi 30'A Yükseldi

Orta Amerika’yi vuran ve en az 30 kisinin ölümüne neden olan Julia Firtinasi Meksika’da sel ve toprak kaymasina neden olurken, sel sularina kapilan bir kisi kayboldu.

Geçtigimiz Pazar gününden beri Orta Amerika ülkelerinde etkili olan Julia Kasirgasi, siddetini yitirerek firtinaya dönüstü. Meksika’nin Guerrero eyaletine ulasan ve ani yagislara neden olan firtina nedeniyle su ana kadar Guatemala, El Salvador, Honduras ve Panama’da hayatini kaybedenlerin sayisi 30’a yükseldi. Guerrero’da çok sayida sel ve toprak kaymasi felaketi meydana gelirken, Acapulco sehrinde cadde ve sokaklar sular altinda kaldi. Birçok kisinin sürüklendigi sel sulari arasinda araçlar da mahsur kaldi. Acapulco sehri sivil savunma ekipleri bir kadinin tasan nehrin akintisina kapilarak kayboldugunu ve arama çalismalarinin baslatildigini bildirdi.

Okullar tatil edildi

Guerrero Eyaleti Egitim Bakanligi ise ögrenci ve ögretmenlerin can sagligini korumak için bugün Acapulco, Costa Grande, Costa Chica ve Alta de la Sierra’daki okullarin tatil edildigini açikladi.

Yetkililer, bölgede Julia Firtinasi’nin neden oldugu yagisli havanin önümüzdeki günlerde de devam edecegini belirterek, halka tedbirli olmalarini tavsiye etti.
Kaynak: İHA