Denizli'de Tarihi Zaferin Kahramanlari 874. Yilinda Da Unutulmadi

1148 yilinda Denizli’de yasanan Kazikbeli Savasi için 874. yilinda Denizli Büyüksehir Belediyesi, anma programi düzenledi. Denizli’nin derin bir tarihe sahip oldugunu vurgulayan Baskan Zolan: “Denizli her zaman vatanina, bayragina sahip çikmis, gözünü kirpmadan canini vermis ve her türlü fedakârlikta bulunmustur” dedi.

Denizli'de Tarihi Zaferin Kahramanlari 874. Yilinda Da Unutulmadi


Denizli Büyüksehir Belediyesi, 874 yil önce Cankurtaran mevkiinde yasanan Kazikbeli Savasi için anma programi düzenlendi.

7 ile 8 Ocak 1148’de Alman ve Fransiz ordularindan olusan II. haçli seferine karsi yasanan tarihi zaferin anma programi Cankurtaran Milli Park Piknik Alani’nda yapildi. Yagis nedeniyle spor salonunda düzenlenen programa, Denizli Milletvekili Sahin Tin, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, AK Parti Denizli Il Baskani Yücel Güngör, ilçe belediye baskanlari ve çok sayida davetli katildi.

Denizli Büyüksehir Belediyesi Mehterean Takimi’nin kahramanlik türküleriyle renk kattigi program saygi durusunda bulunulup, Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.

Daha sonra Prof. Dr. Mithat Aydin, tarihi zaferi detaylariyla anlattigi “Kazikbeli Savasi ve Sonuçlari” adli sunumunu sundu.

“Hür ve bagimsiz yasayabiliyorsak ecdadimiz sayesindedir”

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, burada yaptigi konusmada göreve geldikleri ilk andan itibaren Denizli’ye geçmisten bu güne kadar kimlerin hizmet ettigini, vatan ve milleti ugruna canini, kanini feda eden ecdadi yarinlara tasimak için gayret ettiklerini kaydetti.

Baskan Zolan; “15 yil önce Denizli’nin geçmisi yokmus, sig bir tarihe sahipmis gibi anlasilabiliyordu. Detaylara inildiginde birçok tarihi derinlik görüyoruz. Örnegin bulundugumuz bu alanda 874 yil önce yasanmis olan Kazikbeli Savasini görüyoruz. Bugün burada bu töreni yapabiliyor, burada nefes alip verebiliyorsak, hür ve bagimsiz bir sekilde yasayabiliyorsak 1148’de verilen mücadele ve o gün sehit ve gazi olan kahraman ecdadimizin sayesindedir. Denizli derin bir tarihe sahiptir. Büyüksehir Belediyesi olarak tarihimize dokunmak adina Kazikbeli ve Miryokefalon Savaslarini, 15 Mayis Milli Mücadele Günümüzü etkinlik ve anma programlariyla gelecek nesillere aktarmaya çalisiyoruz. Bu emaneti yere düsürmememiz gerekiyor. Emanete sahip çiktigimiz, sehitlerimizi, ecdadimizi unutmadigimiz sürece sehitlerimiz, gazilerimiz ölmez. Ecdadimizin ruhu sad olur. Biz onlari unutmayacagiz ve sahip çikacagiz” dedi.

Kaynak: İHA