Cumhurbaskani Erdogan'dan CHP'ye Sert Tepki Açiklamasi 'Onlarin Dinden, Diyanetten Nasibi Yok'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Hani su CHP’nin malum tiplerinin konusmalarina bakmayin. Onlarin dinden, diyanetten nasibi yok. Bay Kemal kalkip da yanindaki o malum tiplerin söyledikleri karsisinda herhangi bir sey söylüyor mu?” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan'dan CHP'ye Sert Tepki Açiklamasi 'Onlarin Dinden, Diyanetten Nasibi Yok'
Karaman-Konya Hizli Tren Hatti, TOKI 736 Konut, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Tip ve Dis Hekimligi Fakülteleri ve yapimi tamamlanan diger projelerin açilisini yapmak üzere hizli trenle Karaman’a gelen Cumhurbaskani Erdogan, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi 15 Temmuz Konferans Salonu’nda düzenlenen Karaman Genisletilmis Il Danisma Meclisi Toplantina katildi.

Katilimcilari selamlayan Erdogan, salondaki tezahüratlarin 2023’e isaret oldugunu ve Haziran 2023’ün özellikle Karaman’da hayirli olmasini diledi. Karaman’i 4 senelik aradan sonra tekrar ziyaret etmekten duydugu mutlulugu dile getiren Erdogan, ilçelerdekilere de selamlarini iletti.

"SIZIN SOKAK TERÖRISTLERINDEN NE FARKINIZ VAR”

Cumhurbaskani Erdogan, salondakilerin "Imam hatip sizinle gurur duyuyor" sözlerine karsilik, sunlari dile getirdi:

"Imam hatip, ben de sizlerle gurur duyuyorum. Hani su CHP’nin malum tiplerinin konusmalarina bakmayin. Onlarin dinden, diyanetten nasibi yok. Bay Kemal kalkip da yanindaki o malum tiplerin söyledikleri karsisinda herhangi bir sey söylüyor mu? Söylemiyor. Niye söylemiyor? Çünkü onun cinsi de cibilliyeti de o. O, birilerini havlatiyor, kendisi de arkadan izliyor. Bay Kemal, biz bunlari yutmayiz. Kimin ne oldugunu da çok iyi biliriz. Eger sikiysa çik, bu havlayanlari sustur. Bu ülkede bizim dinimize, diyanetimize saldiracak olanlarin haddini de hesabini da biz bildiririz ve sorariz. Sizin sokak teröristlerinden ne farkiniz var? Aynisiniz. Onlari getirip konusturuyorsun, sen de arkadan izliyorsun. Bizim bunu yutacagimizi mi zannediyorsun? Benim tanidigim bu millet, 2023’te dinimize, diyanetimize saldiranlara hesabini soracaktir. Hani sair diyor ya ’Dinime küfreden Müslüman olsa bari.’ Bunlarin durumu bu. Çik, açik oyna, dürüst ol ama yapmiyorlar."

Sokak terörü ile ülkenin karistirilmaya çalisildiginda, 17-25 Aralik yargi emniyet girisiminden 15 Temmuz kanli darbe tesebbüsüne kadar her kritik kavsakta milletin iradesine sahip çiktigini ifade eden Erdogan, demokrasiyi daha da güçlendirme çabalarinda AK Parti’ye gönül verenlerin sandiklari patlatarak Türkiye’nin önünü açtigini söyledi.

Cumhurbaskani Erdogan, bu topraklari vatan kilan sanli ecdat gibi torunlarinin da egilmediklerini, bükülmediklerini, istiklallerine leke sürdürmediklerini belirtti.



KARAMAN-KONYA YÜKSEK HIZLI TREN BIR HAFTA ÜCRETSIZ

Açilisini gerçeklestirdikleri eserlerden en önemlisinin Konya-Karaman hizli tren hatti oldugunu belirten Erdogan, yatirim bedeli 1,4 milyar liraya ulasan bu projeyle Karaman’in ulasimda farkli bir asamaya geçtigini söyledi.

Konforu ve çevre dostu olmasinin yani sira vakit ve enerji açisindan da ciddi tasarruf saglayacak bu yatirimin kente hayirli olmasini dileyen Erdogan, Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu’na Karaman-Konya hizli tren ücretini sordu. Bakan Karaismailoglu’nun, "35 lira" yaniti üzerine Erdogan, "Bu kadar ucuz mu? Karaman-Konya 35 lira" dedi.

Salondan "60 lira" sesleri gelmesi üzerine tekrar Bakan Karaismailoglu’na fiyati soran Erdogan, 60 liranin otobüs ücreti oldugunu, hizli tren ücretinin ise 35 lira oldugunu aktardi. Karaismailoglu’na "Peki, Adil hiç ücretsiz yapmayacak miyiz?" sorusunu yönelten Erdogan, "Söyle bir hafta ücretsiz yapalim" dedi.

Salondakilere "Nasil iyi mi?" diye soran Erdogan, "Bak, ’süper’ diyorlar. Bir hafta insallah Konya-Karaman ücretsiz olacak, hayirli olsun. Insallah bu da bu hattin sadakasi olur" ifadelerini kulandi.

“ONLAR SADECE GÜNÜ KURTARMANIN DERDINDELER”

2023’ün silüetinin ufukta belirdikçe, Türkiye’yi dizayn etmeye yönelik çabalarin yogunlastigini ifade eden Erdogan, söyle konustu:

"Tabii siyasi mühendislik faaliyetleri artiyor. Bu operasyonlarda koçbasi olarak ise uzunca bir süredir hep oldugu gibi yine CHP ve onun yedeginde hareket eden müttefikleri kullaniliyor. Ne CHP’nin ne de CHP’nin yanina çikar ipligi ile ilistirilen ittifak ortaklarinin ülkemize dair bir hedefleri, millete dair kaygilari var. Onlar sadece günü kurtarmanin derdindeler. Kaset kumpasiyla altlarina serilen makam koltuklarini bir müddet daha korumanin pesindeler. Simdi elinizi vicdaniniza koyun ve lütfen, söyle bir tefekkür edin. Dünyanin neresinde kendi ülkesinin aleyhine yabanci büyükelçilere sikayet dilekçesi yazan bir muhalefet bulunur? Dünyanin neresinde muhalefet partileri ülkelerinde ekonomik kriz çiksin da oradan nemalanim diye düsünür? Dünyanin neresinde muhalefet partileri, ülkeye çag atlatacak vizyon projelerine, devasa yatirimlara, eserlere karsi çikar?"

Çanakkale Bogazi’nda 18 Mart Çanakkale Köprüsü’nün bitirilmesi noktasina geldiklerini vurgulayarak, bu eserin dünyada özellikle kule yükseklikleri itibariyla bir numara oldugunu söyleyen Erdogan, "Ana muhalefet ne yapiyor? O da belediyeleriyle beraber musluk takiyor" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, "Dünyanin neresinde muhalefet partileri ülkelerine ihanet eden darbecilerin, milli iradeye kafa tutan vesayet odaklarinin sözcülügünü yapar? Adinda millet olan hangi ittifak, milletin tarihini, inancini, kimligini ve karakterini biçimlendiren medeniyet degerlerine savas açar?" diye sordu.

“ÇOCUKLARIN DININI, DIYANETINI ERKEN YASLARDAYKEN ÖGRENMESININ BIR SIYASI PARTIYI NIÇIN RAHATSIZ EDIYOR”

Çocuklarin dinini, diyanetini erken yaslardayken ögrenmesinin bir siyasi partiyi niçin rahatsiz ettigini soran Erdogan, söyle konustu:

"Evet, bu garabet sadece Türkiye’deki muhalefete, özellikle de milletimizin epeydir, iktidar yüzü göstermedigi CHP’ye has bir durumdur. CHP, Gazi Mustafa Kemal’in ardindan halka ragmen, halkçilik yapan milletten yüz bulamadigi için demokrasi disi güçlerden iktidar dilenen aciz, rotasi ve istikameti bozuk bir siyasi tesekkül haline dönüsmüstür. Dahasi mevcut genel baskanin yönetimi altinda artik kendi politikalarini, kendi parti söylemlerini belirleyecek kadar bile iradeleri kalmamistir."

“KANDIL GÜDÜMÜNDE SIYASET YAPANLARIN KOLTUK DEGNEGI HALINE GELDILER”

Erdogan, salondakilere "Sizler de görüyor, eminim içiniz aciyarak çok yakindan takip ediyorsunuz" diyerek, sözlerini söyle sürdürdü:

"Hemen her gün ülkemiz siyaseti adina bir utanç tablosuna imza atiyorlar. Türk siyasetinin seviyesini, biraz daha asagi, biraz daha çukura çekiyorlar. ’Atatürk’ün partisiyiz’ iddiasiyla çiktiklari yolda, döndüler, dolastilar, Kandil güdümünde siyaset yapanlarin koltuk degnegi haline geldiler. Bölücü örgütün uzantilari, bunlarla kedinin fare ile oynadigi gibi oynuyor. Bay Kemal, Kandil’i nasil bombalayacagini ben tabii düsünemiyorum. Çünkü senin ona bir defa ne gücün ne de böyle bir imkanin mümkün. Ya biz zaten Kandil’i durmadan bombaliyoruz. Magaralara varincaya kadar bombaladik ve artik neredeyse terörist kalmadi. Simdi hedef o bas teröristleri de inlerinde vurmak. Onlari da Kandil’de vuracagiz. Cudi’de vuracagiz, Gabar’da vuracagiz, Tendürek’te vuracagiz, Besler Deresi’nde vuracagiz ve bu ülkede duramayacaklar, sinirdan kaçip gidecekler."

“Meclisten neye ’evet’, neye ’hayir’ diyeceklerine, hangi sehirde, ne zaman miting yapacaklarina bile bölücü örgütün siyasi uzantilari karar veriyor”

Cumhurbaskani Erdogan, es baskanlarin emrettigini, CHP’nin de kendilerine söyleneni hiç itiraz etmeden "tipis tipis" hayata geçirdigini ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Meclisten neye ’evet’, neye ’hayir’ diyeceklerine, hangi sehirde, ne zaman miting yapacaklarina bile bölücü örgütün siyasi uzantilari karar veriyor. Edirne’den, Kandil’den talimat ve ona göre de bunlar hareket ediyor. Geçenlerde eski es baskan çikti, bunlara ’beraber miting yapin’ diye talimat verdi. Ayni gün CHP Genel Baskani miting karari aldi. Bölücü örgütün siyasi uzantilari, ’tezkereye ret oyu vereceksiniz’ dedi.

CHP milletvekilleri giklarini dahi çikarmadan uslu çocuklar gibi bu talimati yerine getirdi."

Burada konusma yapan Erdogan, "Bölücü örgütün uzantilari, hem de Meclis kürsüsünden CHP’ye ve CHP’li büyüksehir belediye baskanlarina, ’Herkes haddini ve yerini bilecek.’ diye ültimatom verdi. Her hafta bir kamu kurumunu basan CHP Genel Baskani, partisine yönelik bu ültimatom karsisinda adeta süt dökmüs kediye döndü. Vazifesi icabi, kendisine cevap verme imkani olmayan kamu görevlilerine parmak sallayan, önüne geleni tehdit eden Bay Kemal, partisinin ve belediye baskanlarinin haysiyetini koruyacak iki cümle dahi kuramadi. Ittifakin gizli ortagi, hem CHP’yi hem CHP’li belediyeleri hem de milliyetçi geçinen diger ortagi sadece 3 yilda adeta samar oglanina çevirdi." ifadelerini kullandi.

“SINIR ÖTESI OPERASYONLARA ITTIFAK ORTAKLARINDAN IZIN ÇIKMADIGI IÇIN RET OYU VERENLER, KANDIL’DEKI AZILI TERÖR BARONLARI ILE MÜCADELE EDEBILIR MI?”

Kürsüden bazi sorular soran ve bu sorulari CHP’ye oy verenlerin de sormasini dileyen Erdogan, söyle devam etti:

"Kendilerine ne emredilirse onu yapan ancak izin verildigi yerde ve izin verildigi ölçüde konusabilen bir partinin millete bir faydasi dokunur mu? Partisinin ve belediye baskanlarinin haysiyetine sahip çikamayanlar, Türkiye’nin ve Türk milletinin onurunu koruyabilir mi? Sinir ötesi operasyonlara ittifak ortaklarindan izin çikmadigi için ret oyu verenler, Kandil’deki azili terör baronlari ile mücadele edebilir mi? 15 Temmuz gecesi millet direnirken kaçacak delik arayanlar, FETÖ ile kararli bir sekilde mücadele yürütebilir mi? Belediyelerinin her tarafindan hirsizlik, yolsuzluk, ahlaksizlik dökülenler, milletin emaneti olan hazinesini, kurumlarini namusluca yönetebilir mi? Elbette yürütemezler, edemezler, koruyamazlar, elbette yönetemezler."

"TÜRKIYE’YI BU KIFAYETSIZLERIN INSAFINA TERK EDEMEYIZ”

"Kendisi muhtac-i himmet dede, nerede kaldi gayriya himmet ede" diyen Erdogan, kendisine faydasi olmayanin, ülkeye de millete de hiçbir faydasinin olmayacagini, kendi içini temizleyemeyenin kimseye söyleyecek sözü kalmayacagini söyledi.

"Türkiye’yi kendisine bile hayri dokunmayan, bu kifayetsizlerin insafina terk edemeyiz" diyen Erdogan, bunun için tüm partililerin daha çok çalismasi, 2023’e kadar gece gündüz demeden kosturmasi gerektigini bildirdi.

"ÖRNEK HIZMETLERLE KONUSUYORUZ”

Asgari ücrete yapilan yüzde 50 oranindaki artisa ilaveten, pazartesi günü memur ve emeklilerin maaslarinda da çok ciddi iyilestirmelere gittiklerini hatirlatan Erdogan, "Döviz üzerindeki köpügü aldigimiz gibi daha çok küresel fiyat artislarindan kaynakli enflasyonu da en kisa sürede makul oranlara çekecegiz. Biz Bay Kemal gibi kuru siki atmiyoruz. Eserlerimizle, yatirimlarimizla, ülkemize kazandirdigimiz örnek hizmetlerle konusuyoruz." ifadelerini kullandi.

Toplantiya, Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, genel baskan yardimcilari, milletvekilleri de katildi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Karaman Genisletilmis Il Danisma Meclisi Toplantisinda yaptigi konusmasinin ardindan Karaman’dan ayrildi.

Kaynak: İHA