MEÜ Gençlik Akademisi Törenle Açildi

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Çetin Ali Dönmez, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin büyük ve imkanlari çok kuvvetli bir devlet oldugunu belirterek, "Türkiye’nin önü çok açik, nitelikli genç nüfusu var. Gelir kaynaklari çok olan bir devlet. Türkiye sanayide, teknolojide ilerleyecek" dedi.

MEÜ Gençlik Akademisi Törenle Açildi
Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, İçel Üniversitesi ve Cazibe Merkezlerini Destekleme Programi ortakliginda projelendirilip insa edilen ’Gençlik Akademisi’, düzenlenen açilis töreni ile hizmete girdi. Törende konusan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Çetin Ali Dönmez, ’Gençlik Akademisi’ gibi projelerin, gençlerin bilim ve teknoloji alaninda becerilerinin ve yenilikçi kabiliyetlerinin gelistirilmesine yönelik hazirlandigini belirterek, "Gençlerimizin yarinin önemli bilim insanlari, akademisyenleri, mühendisleri, sanatçilari olma basarilarinin altinda çocukluktan itibaren çalismalari yatiyor. Yurt disindaki örneklere baktiginiz bu bir ekosistem. Çocuk tek basina belli ilerleme saglayabilir ama esasen onlarin bir araya geldigi sosyallestigi üniversite camiasi içerisindeki projeler çok kiymetli. Gençlerdeki merak duygusunu arttiran bu projeleri önemsiyorum” ifadelerini kullandi.

Yardimlasma ve dayanismanin çok önemli oldugunu kaydeden Dönmez, akademisyenlerin disinda üniversitedeki lisans ve lisansüstü ögrencilerin de ’Gençlik Akademisi’nde gençlerle bulusturulmasi gerektigini söyledi.

Dönmez, Milli Egitim Bakanligina bagli okullardaki ögretmenlerin de ögrencilerini ’Gençlik Akademisi’ne getirip, egitimlerini burada yaptiklarinda çok faydali sonuçlar alacaklarini ifade etti.

Üniversitelerin, gençlerin istihdamda öne çikabilmeleri için daha aktif konumda olmasi gerekliliginin altini çizen Dönmez, “Esas olan ögretmen-ögrenci iliskisi. Eger biz gençlerimizi bu yeni dünyada, yetkinliklerle donatirsak is hayatinda is bulmalarini saglayabiliriz. İçel’in kalkinmasina katki saglayacak her projeye bizler destek olacagiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük ve imkanlari çok kuvvetli bir devlet. Kisa vadeli problemlere hiç takilmayin. Türkiye’nin önü çok açik, nitelikli genç nüfusu var. Gelir kaynaklari çok olan bir devlet. Türkiye sanayide, teknolojide ilerleyecek. Bu tarz projeler, iste bu hedef dogrultusunda hayata geçiyor. Insallah bu akademiden yetisen gençler de ülkemize faydali islerde bulunurlar” diye konustu.

AK Parti İçel Milletvekili Haci Özkan da Türkiye’nin bilimden teknolojiye, sagliktan egitime tüm alanlarda öncü bir ülke oldugunu belirterek, üniversitelerin ülkenin gelecegi gençlerin nitelikli olarak yetismesinde katkida bulundugunu söyledi.

Özkan, “Açilisini yaptigimiz ’Gençlik Akademisi’nin Türkiye’de örnek bir proje olacagini düsünüyorum. Bizler, İçel milletvekilleri olarak bize gelen projelerin tamamini destekledik. Her projenin, ülkemizin gelismesine katki saglayacagina inaniyoruz. Bizler, gelecegimiz olan çocuklarimizin ve gençlerimizin bilim ve sanatla yasantisini sürdürerek, dünyada söz sahibi olmasini hedefliyoruz. Gençlik Akademisi’nin de bu hedefe katki saglayacagina inaniyorum” dedi.



“Türkiye’de Genç Girisimci Merkezi ve Gençlik Akademisi’ne sahip tek üniversite, İçel Üniversitesi”

Projedeki amaçlarinin, 7-18 yas arasi gençleri faydali islere yönlendirip, zaman geçirerek egitim alabilecekleri merkezler yapmak oldugunu dile getiren İçel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsari, ”Içinde bulundugumuz merkezin ana özelligi, çocuk ve gençlere hitap etmesi. Üniversitelerin, sadece üniversite ögrencilerine degil, bu yas grubundaki ögrencilere de hitap edebilecegini göstermis olduk. Türkiye’de hem girisimcilik merkezi hem de gençlik akademisi bulunan baska bir üniversite yok. Buradaki tüm alanlarda, her türlü bilimsel aktivite yapilabilir durumda. Akademisyenlerimiz bu konuda elini tasin altina koyacak ve lisansüstü ögrencilerimizle birlikte buranin sürdürülebilirligine katki saglayacaklardir” seklinde konustu.

İçel’e kazandirilan bu eserle gençlerin meslek seçimi, hobi edinme ve düsündükleri bir projeyi hayata geçirme gibi tüm süreçlerde kendilerine destek olmayi sürdüreceklerini kaydeden Çamsari, projenin hayata geçirilmesinde emegi olan herkese tesekkürlerini iletti.

Gençlik Akademisi Proje Koordinatörü ve MEÜ Gençlik Bilim Sanat Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esma Dumanli Kadizade ise Gençlik Akademisi olarak, çocuklara ve gençlere sahip olduklari yüce degerleri kazandirmak düsüncesiyle yola çiktiklarini ifade ederek, böylesi önemli bir projenin hizmete girmesinden dolayi büyük mutluluk duyduklarini söyledi.

Kadizade, ”33 ay önce baslayan ve 4.5 milyon TL bütçesi olan projemiz, 3 bin 700 metrekarelik alan üzerine insa edildi. Tüm alanlarin üstün teknolojik ekipmanlarla donatildigi binamizda egitimler ise her atölyenin uzmani olan akademisyenler tarafindan verilecek. Projemiz, Türkiye’de üniversite bünyesinde gerçeklestirilen ilk bilim, sanat ve gençlik akademisi olma özelligini gururla tasimaktadir” diye konustu.

Konusmalarin ardindan MEÜ Devlet Konservatuvari ögrencileri tarafindan bale gösterisi ve müzik dinletisi gerçeklestirildi.

Açilis sonrasi katilimcilar bilim ve sanat atölyelerini gezerek yetkililerden bilgi aldilar.
Kaynak: İHA