TBMM'de FETÖ Ve Yolsuzluk Tartismasi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yolsuzluk ve FETÖ tartismasi yasandi.

TBMM'de FETÖ Ve Yolsuzluk Tartismasi
TBMM Genel Kurulu’nda CHP döviz fiyatlarindaki alim satim islemlerine yönelik grup önerisi verdi. CHP Istanbul Milletvekili Aykut Erdogdu, iktidar partisini yolsuzluk yaptigini iddia etti.

AK Parti Grup Baskanvekili Muhammed Emin Akbasoglu ise, AK Parti’nin milletin teveccühünü kazandigini belirterek, “Yolsuzlukla, hirsizlikla, çetelerle mücadele ederek, vesayet odaklarini elimine ederek bugünlere gelmis bir partidir. Hirsizlik ve yolsuzlukla ilgili siz kendi tarihinize bakin, ISKI Gate’e, Yuvacik Baraji yolsuzluklarina bakin. Siz bizi kendinizle karistirmayin. Sonuç itibariyla, asla ve kata, AK Parti iktidarlari hiçbir sekilde yolsuzluga bulasmamis, yolsuzlugun üstüne gitmistir. Sonuç itibariyla hirsizlik ve yolsuzluk deyince -açin bakin, herkese sorun- ISKI akla gelir, Yuvacik Baraji akla gelir, sizlerin hakikaten yönetim beceriksizlikleriyle milletimizi çöpe, çukura, çamura mahkûm ettiginiz belediyecilik anlayisiniz gelir” ifadelerini kullandi.

Akbasoglu, “Sonuç itibariyla bir terör örgütü FETÖ’nün ’tape’lerini kes-yapistirla oynayarak, oynatarak bu Meclis kürsüsü altinda buz gibi 15 Temmuz isgal ve darbe girisimini ortadan kaldiran bir Meclis kararina ’karsi darbe’ diye FETÖ’nün agzini kullanan siz, hakikaten bu konuda asla ve kata hiçbir söz söylemeye hak ve yetkisi olmayan bir durumdasiniz. Çünkü ancak FETÖ’nün yaklasimlarini, o kurgularini burada dillendiriyorsunuz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA