Misir'da Müslüman Kardesler Üyesi 10 Kisiye Idam Cezasi

Misir devlet haber ajansi MENA, mahkemenin Müslüman Kardesler grubunun 10 üyesini polise saldiri planladiklari gerekçesiyle idama mahkum ettigini duyurdu.

Misir'da Müslüman Kardesler Üyesi 10 Kisiye Idam Cezasi


Misir’da Müslüman Kardesler grubunun üyeleri idam cezasina çarptirildi. Misir devlet haber ajansi MENA, bir Misir mahkemesinin Müslüman Kardesler grubunun 10 üyesini polise saldiri planladiklari gerekçesiyle idama mahkum ettigini duyurdu. Haberde, söz konusu idam cezasinin Misir’in en yüksek dini otoritesi Basmüftü’nün onaylamasi gerektigi belirtilirken, saniklarin kimlikleri açiklanmadi.

Söz konusu suçlamanin nasil ileri sürüldügü hakkinda detay verilmeyen haberde, ölüm cezasina çarptirilan 10 kisinin "Helwan Tugaylari" adli bir grup olusturdugu ve rejimi devirmek amaciyla Kahire bölgesindeki polis hedeflerine saldirmak için daha genis bir planin parçasi olduklari belirtildi.

Öte yandan geçtigimiz sene temmuz ayinda Misir’da iki ayri davada yargilanan Müslüman Kardesler üyesi 24 kisiyi, 2015 yilinda bir polis otobüsüne yapilan saldiriya iliskin açilan davada 16 kisiyi ve 2014 yilinda ise bir polisin öldürülmesiyle ilgili görülen davada 8 kisiyi idam cezasina çarptirilmisti.

Misir makamlari, ülkeyi bir yil boyunca yöneten Cumhurbaskani Muhammed Mursi’ye yönelik darbenin ardindan "Müslüman Kardesler"i 2013’te "terör örgütü" olarak siniflandirmisti.
Kaynak: İHA