Kemal Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Beraber Güzel Türkiye'yi Insa Edecegiz'

Izmit Balkan Dernekleri Yerleskesi’nin açilis töreninde konusan CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "Pek çok sikintiyi bugün de yasiyoruz. Ama bu sikintilari birlikte asacagiz, beraber asacagiz, dostlarimizla asacagiz, Millet Ittifaki ile asacagiz ve beraber güzel Türkiye’yi insa edecegiz" dedi.

Kemal Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Beraber Güzel Türkiye'yi Insa Edecegiz'
CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, 1923 yilinda imzalanan Mübadele Sözlesmesi’nin 99’uncu yil dönümü kapsaminda hizmete sunulan Balkan Dernekleri Yerleskesi’nin açilisini gerçeklestirmek üzere Kocaeli’nin Izmit ilçesine geldi. Törende, Kiliçdaroglu’nun yani sira genel baskan yardimcilari, milletvekilleri, belediye baskanlari ve partililer de yer aldi.

"Biz gelecege güzel bir dünya birakmak isteriz"

Törende açiklamalarda bulunan Kemal Kiliçdaroglu, "Balkanlar deyince yüregimizde derin bir sizi hissederiz. Onlarin türkülerini dinlediginiz zaman o siziyi yüreginizin derinliklerinde görürsünüz. Çok güzel bir açilis yaptik bugün. Güzel bir bina var, yerleske var. Içinde umarim, tarihin derinliklerinde yer alan pek çok aniyi görmüs oluruz. Evet, bunlari yaptik. Acilari unutmayalim diye. Acilari unutmamak, gelecegi daha saglikli insa etme açisindan son derece degerlidir. Yoksa acilar elbetteki tarihin tozlu raflarinda kalacaktir. Ama biz gelecege güzel bir dünya birakmak isteriz. Güzel bir dünya biraktigimiz zamanda evlatlarimiz o güzel dünyada neseyle, sevinçle, gelecek umuduyla yasarlar" dedi.

"Bir seyden de emin olmanizi isterim" diyen Kiliçdaroglu, "Pek çok sikintiyi bugün de yasiyoruz. Ama bu sikintilari birlikte asacagiz, beraber asacagiz, dostlarimizla asacagiz, Millet Ittifaki ile asacagiz ve beraber güzel Türkiye’yi insa edecegiz" diye konustu.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun konusmasinin ardindan Balkan Dernekleri Yerleskesi’nin açilisi gerçeklestirildi.

Açilisin ardindan Kiliçdaroglu, protokol üyeleri ile birlikte yerleskede incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA