Eski Hastane Binasi Önünde Ölü Bulunmustu, Sevval'in Ailesinden Soke Eden Iddia

Ankara’nin Polatli ilçesinde, evinin yakinindaki eski bir hastane binasinin önünde cansiz bedeni bulunan Sevval Abanoz’un acili ailesi, kizlarinin ölmeden darp edildigini ve kolundan sürüklenerek kapiya atildigini iddia etti.

Eski Hastane Binasi Önünde Ölü Bulunmustu, Sevval'in Ailesinden Soke Eden Iddia


Ankara’nin Polatli ilçesinde, 28 Ocak cuma gecesi evinin yakinindaki eski bir hastane binasinin önünde ölü bulunan 2,5 aylik evli Sevval Abanoz’un (21) cenazesi memleketi Kirikkale’de topraga verildi.

Olayin ardindan süpheli olarak gözaltina alinan esi Samet Abanoz ise emniyetteki ifadesi alindiktan sonra savcilik tarafindan serbest birakildi. 21 yasindaki genç kadin Sevval Abanoz’un annesi Gamze ve babasi Ugur Kutlu, Kirikkale’deki evlerinde taziyeleri kabul etti.

"Komsusu ’onlar çok siddetli kavga etti’ dedi"

Acili anne Gamze Kutlu, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, kizinin ölmeden önce kocasindan siddet gördügünü iddia ederek, "Çocugumun evine gittik. Üst komsusundan bir tanesi asagi indi. Komsusu, ’Onlar çok siddetli kavga ettiler’ dedi.

Oglan kapilari duvarlari yumrukladi. Kizinizi kolundan tuttu sokaga atti. Arkasindan da kosarak gitti’ dedi.

Benim kizimi nereye götürdü. Ben bunlarin cevabini ariyorum. Oradan çiktim ben kaynanasina gittim acaba oradalar mi diye. Çünkü benim kizim diyordu ki ’Anne Polatli’da saat 8’den sonra hayat duruyor ben korkarim bu saatte sokaga çikmam’ diyordu. 2,5 aylik evliydi, benim çocugum oralari daha bilmiyordu" dedi.



"Ben çok endiseliyim"

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a ve Adalet Bakani Bekir Bozdag’a seslenen acili anne Kutlu, sunlari kaydetti:

"Ben buradan Cumhurbaskanima sesleniyorum. Adalet Bakanima sesleniyorum. Çocugumun kanini yerde koyma. Çocuguma kim ne yaptiysa sahip çik. Yeter bu analar yanmasin, bu evlatlar ölmesin. Insan haklari, kadin haklari, hepinize sesleniyorum. Sevval’e sahip çikin. Bundan sonra baska Sevvaller ölmesin. Kadina siddete ‘hayir’ diyorum. Ben çocugumu gül gibi yetistirdim. O bir melekti. Kimse benim çocugumun saçinin teline kiyamazdi. Ay parçasiydi benim yavrum. Ama kiydilar benim çocuguma. Saibeli olaylar var saatler tutmuyor. Telefonlarini kapattilar sirra kadem bastilar. Ben çok endiseliyim. Benim içim rahat etmiyor. Adalet istiyorum kizim için adalet."

"Çocugumun adini söyleyince karakol buz kesti buz"

Adli tip raporu gelene kadar hiçbir seyin netlesmedigini ifade eden anne Kutlu, "Ama insan degil misin? Annesi babasi! Çik gel kizina böyle oldu de. Niye telefonlari kapatip da sirra kadem basiyorsun? Ben karakola gittim. Çocugumun adini söyleyince karakol buz kesti buz. Bizi bir odaya aldilar sakinlestirdiler. Polatli haberlerinde çikmis, çocugumun cansiz bedenini bulmuslar, benim haberim yokmus. Kim görmüs orada atladi diye haber çikmis. Böyle bir sey yok. Kamera görüntüsü yok. Sadece orada bulunmus. Kaybeden de kendileri bulan da kendileri. Kendi isyerinde çalisan Mustafa diye biri varmis o gitmis o bulmus. Ne biliyormus orayi? Ben bunu anlayamiyorum" diye konustu.



Acili baba Ugur Kutlu ise kizinin hakkini aramak istedigini ve hiçbir seyin gizli kalmamasini istedigini belirterek, süpheli gördükleri çok seylerinin oldugunu aktardi.

"Komsulari ’2 aylik evlisin yapmayin’ diye söylemis"

Kocasi tarafindan kizlarinin kolundan sürüklenerek disari atildigini komsusundan ögrendiklerini dile getiren baba Kutlu, "Ben damadimi aradim ulasamadim. Esim bir taraftan ariyor, ben bir taraftan ariyorum. Sonra esimin telefonuna cevap veriyor. Ufak bir tartisma yasadik. Ariyor ’ben size haber edecegim’ diyor ve bir daha da ulasamadik. Daha sonra biz tabi bunun üzerine ben is yerinden geldim esimi oglumu aldim direk yola çiktim. Kapiyi çaldik kimse yok, oradan komsulari çikti. Çok gürültülü büyük bir tartisma yasadiklarini ve kizimizi kolundan tutup sürükleyerek disari attigini, müdahale etmeye çalistigini ’yapmayin yeni evlisiniz daha 2 aylik evlisiniz böyle seyler yapmayin’ diye söylemisler. Kizim gitmis pesinden de damadim da gitmis. Biz bu sekilde ögrendik" seklinde konustu.



"Bir bayan kolundan tutulup kapiya atilmaz"

Olayin üstü kapali kalmasini istemediklerini anlatan baba Kutlu, "Arastirilsin istiyoruz. Ihmal, kusur ne varsa. Burada uyusmayan zaman dilimleri var. Onlarin ifadesi ufak bir tartisma bizim duyduklarimiz siddetli bir kavga. Kizim metruk binaya gidiyor atladigi söyleniyor. Ben ona da inanmiyorum. Burada büyük bir siddet var. Büyük bir yanlis var. Bir bayan kolundan tutulup kapiya atilmaz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA