HÜRKUS'lar Ilk Kez Görüntülendi

Türk Havacilik ve Uzay Sanayii AS (TUSAS) tarafindan tasarlanan, yerli ve milli imkanlar ile üretilen egitim uçagi HÜRKUS’un HYEU modelinin Ates Filo’ya teslim edilmek için gün sayiyor. Ates Filo için özel tasarlanan HÜRKUS’lar ilk kez görüntülendi.

HÜRKUS'lar Ilk Kez Görüntülendi
Türk Havacilik ve Uzay Sanayii AS (TUSAS) tarafindan tasarlanan, yerli ve milli imkanlar ile üretilen HÜRKUS Hava Yer Entegrasyon Uçagi (HYEU), Hava Kuvvetleri Komutanligi’nin egitim faaliyetlerinde kullanilmasi planlaniyor. HÜRKUS HYEU ile Ileri Hava Kontrolörü, Ileri Muharebe Kontrolörü ve Müsterek Ates Destek Timi egitimleri verilecek. Konya’daki 3’üncü Ana Jet Üs Komutanligi’nda yer alan 135’nci Filo yani Ates Filo’da konuslanacak olan HÜRKUS’lar Filo’nun istekleri dogrultusunda tasarlandi. Ates Filo’ya teslim edilmek üzere gün sayan HÜRKUS’lari ilk kez Ihlas Haber Ajansi görüntüledi.

Öte yandan, HÜRKUS HYEU’nun, düsük kullanim maliyet ve gelismis aviyonik sistemleri ile önemli avantajlar saglayacagi öngörülüyor. HÜRKUS’un mevcut gelismis özelliklerine ek olarak HÜRKUS HYEU ile Elektro-Optik / Infrared (EO/IR) kamera, lazer güdümlü ve güdümsüz egitim mühimmatlarinin yani sira oto pilot entegrasyonlari da asamali olarak gerçeklestirilebilecek. Öte yandan, çok kuvvetli ve 1600 beygirlik güç üretebilen turboprop bir motora da sahip olan HÜRKUS HYEU bu sayede akrobatik ve çevik bir uçak olarak da biliniyor. Ilk olarak Anadolu Ankasi-21 Tatbikati’nda görücüye çikan HÜRKUS HYEU, nefes kesen akrobatik hareketleri ile uzmanlardan tam not almisti.
Kaynak: İHA