Mus'ta Yilin 5 Ayi Metrelerce Karla Mücadele Edilirken, Istanbul'un 40 Santimetrelik Kari Çileye Döndü

Istanbul’da etkili olan kar yagisinin ardindan kilometrelerce araç kuyrugu olusurken, Mus Il Özel Idaresi ekipleri firtina ve tipinin etkili oldugu bölgelerde yillardir 10 metrelik kar kütlelerine karsi mücadele veriyor.

Mus'ta Yilin 5 Ayi Metrelerce Karla Mücadele Edilirken, Istanbul'un 40 Santimetrelik Kari Çileye Döndü
Istanbul’da araliklarla devam eden kar yagisi nedeniyle 40 santimetreye ulasan kar, hayati adeta felç etti. Hayatin durma noktasina geldigi mega kentte birçok vatandas araçlarini yol kenarina park ederek yürüyerek evlerine gitti.

Türkiye’nin en çok kar yagan illerinden Mus Il Özel Idaresi ekipleri, yilin yaklasik 5 ayini karla mücadeleyle geçiriyor. Zorlu cografyada vatandaslarin ulasimini sorunsuz sekilde saglamak için yer yer tipi ve firtinanin da etkisiyle 10 metrelik kar kütlelerine karsi mücadele veren ekipler, gece gündüz çalismalarina devam ediyor. 2 bin rakim üzerindeki sarp daglarda çig tehlikesine ragmen çalismalarini yürüten il özel idaresi ekipleri, 3 bin kilometrelik yol aginda 57 is makinesi ve 90 personelle is yükünü sirtliyor.

11 köy ve 7 mezra yolu ulasiminin saglandigi Bostankent grup köy yolunda zorlu çalisma yürüten il özel idaresi operatörü Necat Aslan, Istanbul’da 40 santimetrelik kar yagisinin hayati felç ettigini belirterek, Mus Il Özel Idaresi olarak her yil 3-4 metrelik kar kütleleriyle mücadele ettiklerini söyledi.



Yüksek kesimlerde firtinanin da etkisiyle kar kalinliginin 5-6 metreyi buldugu yerlerde görüs mesafesinin sifira düstügünü belirten Aslan, “Ekip seflerimizin öncülügünde vatandasimiza ulasimi sagliyoruz. Her ne kadar zorlansak da vatandaslara hizmeti götürüyoruz. 4-5 metrelik kar kütlelerinin oldugu bazi noktalarda bazen 100 metrelik yeri 1 saatte ancak açabiliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA