Yunanistan'da Kar Firtinasi Sonrasi Miçotakis'ten Özür

Yunanistan Basbakani Kyriakos Miçotakis, Atina’da etkili olan siddetli kar firtinasina hükümetin hazirliksiz yakalanmasindan dolayi özür diledi.

Yunanistan'da Kar Firtinasi Sonrasi Miçotakis'ten Özür


Yunanistan’da geçtigimiz pazartesi günü etkili olan siddetli kar yagisinin kaosa yol açmasinin ardindan hükümetten özür geldi. Yunanistan Basbakani Kyriakos Miçotakis, baskent Atina’da ulasimin felç olmasi ve binlerce sürücünün otoyolda mahsur birakmasi nedeniyle özür diledi. Miçotakis düzeltilmesi gereken hatalar ve eksikler oldugunu kabul ederek, "Attiki Odos’ta saatlerce aci çeken hemserilerimizden kisisel ve samimi bir sekilde özür diliyorum" dedi.

Miçotakis, sorumlulugun Attiki otoyolu isletmesine ait oldugunu vurgularken, devlet yetkilileri arasindaki koordinasyonu da gelistirme sözü verdi. “Bir Akdeniz ülkesinin altyapisinin her zaman yogun kar yagisina uyum saglamadigi dogru” diyen Miçotakis, ”Ancak, hükümetin henüz bu kadar fazla bir yogunluktaki kar yagisina da hazir olmadigi dogru” ifadesini kullandi.

3 bin hane 3 gün boyunca elektriksiz kaldi

Siddetli kar firtinasinda Atina’nin Attiki Odos otoyolunda binlerce kisi mahsur kalmis, bazilari araçlarini terk edip havalimanina siginmisti. Ayrica Atina’nin çogu bölgesinde yaklasik 3 bin hane 3 gün boyunca elektriksiz kaldi. Hükümet okullarin ve kamu binalarinin kapali oldugunu belirtirken, geçtigimiz Sali günü ve bugün resmi tatil ilan edilmisti. Okullarin da cuma gününe kadar kapatildigi duyuruldu.

Yunanistan dün, siddetli kar yagisi nedeniyle otoyolda mahsur kalan tüm sürücülere kisi basi 2 bin euro tazminat ödenmesine karar vermisti.
Kaynak: İHA