Istanbul'da Nefes Kesen Kovalamaca Açiklamasi Kayinpederini Vuran Suç Makinesini Bekçiler Böyle Yakaladi

Sisli’de bosanmak isteyen esini öldürmekle tehdit eden bir sahis, kendisine engel olmak isteyen kayinpederini silahla boynundan vurarak yaraladi. Olayin ardindan kaçan saldirgani yakalamak için Sisli polisi kadinin evinin önünde 24 saat nöbet tuttu. Yapilan çalismalarda saldirgan, kaçtigi esnada binecegi taksideki bekçilerin kovalamacasi sonucu yakalandi. Nefes kesen anlar kameralara yansidi.

Istanbul'da Nefes Kesen Kovalamaca Açiklamasi Kayinpederini Vuran Suç Makinesini Bekçiler Böyle Yakaladi
Sisli Izzetpasa Mahallesi’nde meydana gelen olayda, kendisinden bosanmak isteyen esi I.B.’yi sürekli öldürmekle tehdit eden Eren B., aksam saatlerinde esi I.B.’nin ve ailesinin bulundugu eve geldi. Esini öldürmekle tehdit eden Eren B. hakaretler yagdirdigi sirada olaya müdahale etmek isteyen kayinpederi Mehmet H. ile tartismaya basladi.

Tartismanin büyümesi üzerine ikili arasinda çikan kavgada, Eren B. silahini çikararak kayinpederini boynuna ates edip yaraladi. Olayin ardindan saldirgan, yarali kayinpederi ve esini evde birakip kosarak uzaklasti.

Kayinpederini vurup esine ölüm tehditlerine devam etti

Olayin ardindan ihbar üzerine olay yerine saglik ve Sisli Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen saglik ekipleri, yarali adami yaptiklari ilk müdahalenin ardindan ambulansla hastaneye kaldirarak tedavi altina aldi. Kayinpederini vuran Eren B. ise sonrasinda esi I.H’yi telefonla arayip esini ve çocugunu da öldürecegini söyledi.

Tehditlerine devam eden saldirgani yakalamak için Sisli polisi genis çapli uygulama yapti. Saldirganin bulunabilecegi bütün mekanlarda, metruk binalar dahil kahvehaneler, kiraathaneler gibi yerlerde aramalar gerçeklestirildi.

Ayni zamanda tehditlere maruz kalan kadinin evinin çevresinde 24 saat boyunca nöbet tutan Sisli polisi, Eren B.’nin yakalanmasi için büyük çaba sarf etti. Yakalama çalismalari kapsaminda gerçeklestirilen operasyonlarda, baskin yapilan bir adreste 20 gram uyusturucu madde ele geçirildi.

Binecegi taksideki bekçiler tarafindan yakaladi

Esine kabusu yasatan Eren B., olaylardan sonra bir süre daha kaçmaya devam etti. Farkli kilik kiyafetler ile saklanmaya çalisan saldirgan Eren B. Mecidiyeköy’de kendisini fark eden polis ekiplerinden kaçmaya basladi.

Yasanan kovalamaca esnasinda durdurdugu bir taksiye binmek isteyen saldirgan, bekçiler tarafindan yasanan kovalamaca sonucundan kiskivrak yakalandi. Yasananlar ise kameralara yansidi.

Üstünden de uyusturucu çikti

Yakalandigi sirada da üzerinde yaklasik 3.6 gram uyusturucu madde bulunan Eren B.’nin emniyette 12 adet “uyusturucu madde kullanmak”, 2 adet “uyusturucu madde ticareti”, 5 adet “tehdit” ve “hakaret”, 1 adet “görevli memura mukavemet” ve 6 adet de “kasten yaralama” olmak üzere 26 adet suç kaydi oldugu ortaya çikti.

Suç makinesi tutuklandi

Bekçilerin yakaladigi saldirgan Eren B.’nin olayda kullandigi suç aleti olan tabanca da ele geçirildi. Emniyete götürülerek ifadesi alinan ve adli islemleri yapilan suç makinesi Eren B. sevk edildigi adliyede çikarildigi mahkemece “kasten öldürmeye tesebbüs” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA