2022 BİLSEM Öğretmen Atama Başvuruları Ne Zaman? 2022 BİLSEM Öğretmen atama Başvurusu Nasıl Yapılır?

BİLSEM öğretmen atama kılavuzunun yayınlanmasının ardından birçok aday konuyla ilgili araştırmalarını hızlandırdı. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında ise BİLSEM öğretmen atama başvuruları ne zaman sorusu yer alıyor. Peki, BİLSEM öğretmen atama başvuruları ne zaman? BİLSEM öğretmen atama başvurusu nasıl yapılır? BİLSEM sözlü sınavları ne zaman? İşte detaylar...

2022 BİLSEM Öğretmen Atama Başvuruları Ne Zaman? 2022 BİLSEM Öğretmen atama Başvurusu Nasıl Yapılır?
BİLSEM öğretmen seçme ve atama başvuruları birçok aday tarafından sık sık aratılıyor. Konu kapsamında en merak edilenler arasında ise 2022 BİLSEM öğretmen atama başvuruları ne zaman ve 20222 BİLSEM öğretmen atama başvuruları nasıl yapılır soruları yer aldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gelen açıklamadan sonra konuyla ilgili birçok detay öğrenildi. Konuyla ilgili olarak araştırmalar da bu kapsamda hızlandı. Öğretmen atamalarının ne zaman başlayacağı birçok kişi tarafından sık sık aratılıyordu. 2022 BİLSEM öğretmen atama başvuruları ne zaman ve 2022 BİLSEM öğretmen atama başvurusu nasıl yapılır sorularına cevap almak için haberimizin detaylarını inceleyebilirsiniz.

BİLSEM Öğretmen Atama Başvuruları Ne Zaman?


Birçok kişi BİLSEM tarafından yapılacak öğretmen atamalarını ilgiyle bekliyordu. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında BİLSEM öğretmen atamaları ne zaman sorusu yer aldı. Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla başvuruların 24 Ocak günü başladığı aktarıldı. Bu durumun ardından konuyla ilgili yoğun ilgi arttı. Başvuruların son günü için belirtilen tarih ise 8 Ocak oldu. Bu tarih aralığında başvurularını gerçekleştirecek olanlar konuyla ilgili olarak merak ettikleri için arama motorlarına yöneldi.


2022 BİLSEM Öğretmen Atama Başvuruları Ne Zaman? 2022 BİLSEM Öğretmen atama Başvurusu Nasıl Yapılır?

BİLSEM Öğretmen Atama Başvuruları Nasıl Yapılır?


BİLSEM öğretmen atama başvurularının açılmasıyla birçok kişi konu hakkında detayları araştırmaya başladı. Bu kapsamda en sık aratılanlar arasında ise BİLSEM öğretmen atama başvuruları nasıl yapılır sorusu yer aldı. Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirtilen açıklamada başvurular için izlenecek yol şu şekilde sıralanıyor;


a)Başvuruda bulunacak öğretmenler, elektronik başvuru formuna
https://mebbis.meb.gov.tr adresinden kişisel kullanıcı adı ve şifresiyle giriş
yaptıktan sonra “Başvuru İşlemleri” seçeneğine tıklayarak ulaşabileceklerdir.
b) Elektronik başvuru formu öğretmenler tarafından doldurulacaktır.
c) Değerlendirme Kriterleri Formu’nda (EK-2) puan aldıkları kriterlere ilişkin
belgeler, kadrolu oldukları okul/kurum müdürlükleri tarafından “aslı görüldü”
şeklinde onaylanarak öğretmen tarafından sisteme yüklenecektir.
d) Başvuru formu ve onaylanan belgeler okul/kurum müdürlüğünde muhafaza
edilecektir.
e) Okul/kurum müdürlüğü, ilçe millî eğitim müdürlüğü ve il millî eğitim müdürlüğü
öğretmenlerin başvurularını, silsile yoluyla https://mebbis.meb.gov.tr adresinden
“Başvuru gerçekleştirilmiştir.” şeklinde onaylayacaklardır.


2022 BİLSEM Öğretmen Atama Başvuruları Ne Zaman? 2022 BİLSEM Öğretmen atama Başvurusu Nasıl Yapılır?

BİLSEM Öğretmen Atama Sözlü Sınavı Ne Zaman?


Atama takviminin yayınlanmasının ardından konu hakkında sık sık merak edilen BİLSEM öğretmen atama sözlü sınavı ne zaman sorusu da açığa kavuştu. meb.gov.tr / orgm.meb.gov.tr sitesi üzerinden adaylar sözlü sınava katılacakları yeri ve tarihi öğrenebilecekler. İl değerlendirme komisyonu tarafından yapılacak sözlü sınavların tarihi isi 14 Mart günü başlayacak. Sözlü sınavlarının 17 Haziran 2022 tarihine kadar devam edeceği de belirtilenler arasında yer alıyor. Başvuru sonuçlarının sonucunda ataması yapılacak öğretmenlerin sonuçlarının da 8 Temmuz günü ilan edileceği aktarıldı. BİLSEM öğretmen atamaları için başvuru tarihleri ise 24-28 Ocak olarak belirtildi.