Rahatsizlanan Yolcuyu Hastaneye Yetistiren Soför O Anlari Anlatti

Sakarya’da kalp krizi geçiren yolcuyu hastaneye yetistiren belediye otobüs soförü Recep Dagdelen, “Aldigim saglik egitimlerine göre vatandasin kalp krizi geçirdigini anladim ve hemen hastaneye götürmeye karar verdim. Rahatsizlanan yolcuyu en hizli ve güvenilir sekilde de hastaneye götürdüm” dedi.

Rahatsizlanan Yolcuyu Hastaneye Yetistiren Soför O Anlari Anlatti
Sakarya Büyüksehir Belediyesi’ne ait Gar Meydani-Yazlik hattinda çalisan 14 numarali otobüs Donatim mevkiinde seyir halindeyken arka bölümde oturan 60 yasindaki Hakki Kösedag adli yolcu kalp krizi geçirdi. Hastanin titredigini fark eden diger yolcular, durumu soföre bildirdi. Araci yavaslatan otobüs soförü Recep Dagdelen, hastanin durumunun acil oldugunu fark edince güzergahini hastaneye çevirdi. Korna basarak diger sürücülerden öncelik isteyen Dagdelen, araci dakikalar içinde Sakarya Egitim ve Arastirma Hastanesi Acil Servisi’ne getirdi. Hastaneye geldigi saniyelerde kalbinin durdugu belirlenen yolcu, doktorlarin çabasiyla hayata döndürüldü. Vatandaslar, cesareti ve gösterdigi örnek davranistan dolayi Büyüksehir Belediyesi soförü Recep Dagdelen’i tebrik etti. Soförün hamlesi sayesinde hayata tutunan hastanin hayati tehlikeyi atlattigi ögrenildi. Otobüste yasananlar, araç kamerasi tarafindan kaydedildi. Görüntülerde vatandaslarin panik anlari, sürücünün kornaya basarak sürücülerden öncelik istemesi ve acil servisteki müdahale yer aldi.

“Aldigim saglik egitimlerine göre vatandasin kalp krizi geçirdigini anladim”

Sakarya Büyüksehir Belediyesi Ulasim Dairesi Baskanligina bagli toplu tasima aracinin soförü Recep Dagdelen, otobüste rahatsizlanan hastayi hastaneye götürdügü anlari anlatti. Durumu fark ederek rahatsizlanan yolcunun yanina gittigini belirten Dagdelen, güzergahini degistirerek hastaneye gittigini dile getirdi. Bu tür olaylarla diger arkadaslarinin da karsilastigini belirten Dagdelen, ayni hassasiyeti gösterdiklerini ve göstereceklerini aktardi. Dagdelen, “2017 yilinda Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nde otobüs soförü olarak ise basladim. Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce’nin bize vermis oldugu talimatlara göre bizim isimiz insan tasimaciligi ancak önceligimiz her zaman insan sagligidir. Bu dogrulta isimizi yapmaya gayret ediyoruz. Yolda ilerlerken aynadan baktigimda vatandasin rahatsizligini fark ettim ve araci saga çektikten sonra vatandasi kontrol ettim. Aldigim saglik egitimlerine göre vatandasin kalp krizi geçirdigini anladim ve hemen hastaneye götürmeye karar verdim. Rahatsizlanan yolcuyu en hizli ve güvenilir sekilde de hastaneye götürdüm. Durumu fark ettigim zaman vatandasin kalbi durmamisti, hiriltili bir sekilde nefes aliyordu. Baska bir yolcudan rahatsizlanan vatandasi tutmasini isteyerek bende hastaneye dogru yola çiktim. Ben yolda seyir halindeyken otobüste bulunan yolcularda bana yardimci olarak yoldaki araçlarin bize izin vermesi için çaba gösteriyordu. Tabi bu olay ilk defa olmuyor. Diger soför arkadaslarimizin da basina bu tür olaylar geldi. Onlarda bu hassasiyeti gösterdi” dedi.

Kaynak: İHA