Mus'ta Tipinin Yasandigi Köyde Hayat 2 Gün Durdu

Mus’un Yukariyongali köyünde kar yagisinin ardindan etkili olan tipi ve firtina vatandaslari 2 gün boyunca evlerine hapsetti.

Mus'ta Tipinin Yasandigi Köyde Hayat 2 Gün Durdu
Merkeze 48 kilometre mesafedeki 1800 rakimli Yukariyongali köyünde kar esareti yasaniyor. 100 hane ve yaklasik 600 nüfuslu köyde Iki gün boyunca etkili olan kar yagisinin yerini tipi ve firtinaya birakmasi evleri, araçlari ve is makinelerini kara gömdü. Adeta hayatin durdugu köyde tipi ve firtinanin dinmesiyle pencerelerden güçlükle disari çikabilen köy sakinleri, is makinelerinin giremedigi sokaklari kendi imkanlariyla açti. Kar kalinliginin 1,5 metrenin üzerine çiktigi köyde tüneller olustu.

“Tipi nedeniyle 2 gün boyunca evden çikamadik”

Köyde yasayan vatandaslardan Sabri Yöndem, köyde 2 gün boyunca kar yagisinin yasandigini ve firtinadan dolayi disari çikamadiklarini söyledi.

Bir metreden fazla kar yagdigini anlatan Yöndem, Yollar kapali, sokaklar kapaliydi. Hayvanlari disari çikaramadilar. Hayvanlari içeride beslediler. Köyde hayat durdu” dedi.

“Tünel açarak evden çiktik”

Vatandaslardan Hüseyin Omur ise 2 gün boyunca köyde firtinanin yasandigini ifade ederek, “Bizde, hayvanlarimizda içeride kaldik. Hayvanlara günde bir kez sadece yem verebildik. Çok firtina vardi. Camlarin, kapilarin hepsi kardan kapanmisti. Tünel açarak evden çiktik” diye konustu.

Kaynak: İHA