Içisleri Bakani Soylu, Nusaybin'de Gençlerle Bir Araya Geldi

Mardin’de bir dizi temaslarda bulunan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Nusaybin’deki duraginda gençlerle bir araya geldi.

Içisleri Bakani Soylu, Nusaybin'de Gençlerle Bir Araya Geldi
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, bir dizi temasta bulunmak için Mardin’e geldi. Bakan Soylu, Nusaybin’deki duraginda gençlerle bir araya geldi. Pandemi sürecinde vatandaslarin yaninda olduklarini söyleyen Bakan Soylu, “2 yil önce salgin ilk çiktiginda hatirlamanizi isterim, dünyanin en zengin ülkeleri olarak nitelendirdigimiz Avrupa ülkeleri yaslilari ölüme terk ettiler. Büyük saglik tesisleri, büyük gelirleri olan kisi basina 30 bin dolarla 40 bin dolarlik gelirleri olan, dünyanin en büyük askeri güçlerine sahip olan ülkeler hastalarina bakmayi beceremediler" dedi.



"BIZ PANDEMIDE BÜYÜKLERIMIZI YALNIZ BIRAKMADIK"

Avrupa ülkelerinin çalisirken sosyal güvenlik sistemlerine para ödeyen ve su anda yaslanan insanlara bakmadiklarini belirten Bakan Soylu, "Söyle düsündüler öleceklerse tek baslarina ölsünler. Biz onlara dokunmayalim. Peki biz ne yaptik. Biz cumhurbaskanimizin ortaya koydugu sistemle birlikte muhtarimizdan, sivil toplum kuruluslarimiza kadar komsumuzdan, polisimize, askerimize, jandarmamiza kadar kaymakamimizdan valimize kadar belediye baskanimiza kadar camimizin imamindan her insanimiza kadar yaslimizin, büyügümüzün ne ihtiyaci varsa evine ulastirmaya çalistik. Onu yalniz birakmadik. Aman sana hastalik bulasmasin, biz seni muhafaza edelim, ilacini getiririz. Maasini bankadan çekeriz, gida ihtiyacin varsa marketten alisverisi yapariz dedik. Bu alisveris iliskisi ticari iliski degil. Biraz önce anlatmakta zorlandigim hakikaten kifayetsiz kaldigim bu medeniyetimizin bize biraktigi büyük bir emanettir. Hem de büyük bir emanet. Bu annelerimizin bize ögrettigi bir büyügümüz geldiginde eline öpmezsen ayip olur diye tembih ettigi, otobüse binerken bir yaslimizi gördügümüz zaman eger kalkmazsan seni kinarlar diye bizi bir terbiye ettigi, camiye gittigimizde hoca efendinin bir de tembih ettigi ve okula gittigimizde ögretmenimizin kulagimiza fisildadigi aslinda hayatimiz boyunca egitimini ve ögretimini aldigimiz büyük bir bu emanetti. Bu emanet ne bizle basladi ne bize bitecek" diye konustu.

(Kübra Nur Atik - Abdullatif Altunkaynak/IHA)
Kaynak: İHA