Fransa, Tam Asili Vakalar Için Karantina Süresini 7 Güne Düsürdü

Fransa’da yarindan itibaren Covid-19 testi pozitif çikan tam asili kisilerin karantina süresinin 10 günden 7 güne düsürülecegi belirtildi.

Fransa, Tam Asili Vakalar Için Karantina Süresini 7 Güne Düsürdü
Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgininda 200 binin üzerinde günlük vakanin tespit edildigi Fransa’da, karantina süresinin düsürülmesine karar verildi.

Fransa Saglik Bakani Olivier Veran yaptigi açiklamada, Covid-19 tespit edilen tam asili kisiler için karantina süresinin 7 güne düsürülecegini duyurdu. Yeni kuralin yarindan itibaren yürürlüge girecegini ifade eden Veran, 5 gün sonra yapilan Covid-19 testinin negatif çikmasi durumunda karantinanin sona erecegini belirtti.

Veran, yeni uygulama kapsaminda pozitif vakalarla yakin temasi olan tam asili kisilerin ise karantinadan muaf olacagini kaydetti.

Fransa’da salginla mücadele kapsaminda uygulanan kisitlamalara göre, pozitif vakalar için 10 gün, yakin temasli kisiler için ise 7 günlük karantina zorunlulugu bulunuyordu.

Covid-19 tedbirleri sikilastirildi

Fransa Basbakani Jean Castex 27 Aralik’ta, Omicron mutasyonunun yayilmasi üzerine Covid-19 ile mücadele kapsaminda yeni kisitlayici tedbirler alindigini açiklamisti. Yarin yürürlüge girecek ve en az 3 hafta sürecek yeni kisitlamalar kapsaminda ayakta konserlerde, toplu tasimada, sinemalarda, spor tesislerinde ve tiyatrolarda yiyecek ve içecek tüketimi yasaklanirken, toplanmalar iç mekanlarda 2 bin kisiyle, dis mekanlarda ise 5 bin kisi ile sinirlandirildi. Maske zorunlulugu belirli sehir merkezlerinde valilerin karari dogrultusunda uzatilirken, hatirlatici 3’üncü dozun uygulanma süresinin 4 aydan 3 aya indirilmesine karar verildi.

Fransa’da salginin baslangicindan bu yana toplam vaka sayisi 10 milyon 191 bin 926’ya, toplam can kaybi sayisi ise 123 bin 851’e ulasti.
Kaynak: İHA