Yanlis Tedavi Iddiasiyla Dava Açilan Doktor Hakim Karsisina Çikti

İçel’de 14 yasindaki bir çocuga yanlis tedavi uyguladigi iddiasiyla dava açilan doktorun yargilanmasina baslandi.

İçel 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanin ilk durusmasina, tutuksuz yargilanan sanik doktor U.U. ile taraf avukatlari katildi.

Durusmada savunma yapan doktor U.U., su anda Silifke ilçe Saglik Müdürü olarak görev yaptigini belirterek, kendisine basvuruldugunda magdurda yalnizca kusma ve testis agrisi sikayeti oldugunu, yogun bir agri sikayetinin olmadigini, elle kontrol ettiginde sislik olmadigini, kendisinin koydugu testis iltihabi teshisinin dogru oldugunu, sonraki doktorun da ayni sekilde teshis koydugunu söyledi.

U.U., suçlamayi kabul etmedigini vurgulayarak, kendisine ceza verilmemesini istedi.

Sanik avukati ise iltihap ile testis torsiyonun ilk etapta teshis edilemeyecegini, magdurun yogun agrisinin olmadigini, olsaydi 3 gün bu agri ile durmasinin mümkün olmayacagini, raporda kusur yönünden tespit yapilmadigindan sanigin beraatine karar verilmesini talep etti.

Müsteki avukati ise magdurda testis agrisinin yani sira sislik, kizariklik ve bulanti semptomlarinin oldugunu vurgulayarak, "Doktorun agri olmadigina yönelik savunmasi suçtan kurtulmaya yöneliktir. ATP raporu ile sanigin ihmalinin bulundugu tespit edilmistir. Doktor tarafindan dogru teshis konulmamistir. Burada ailenin bir ihmali yok. Sanigin cezalandirilmasin istiyorum" dedi.

Mahkeme hakimi, müstekinin zorla getirilmesine, dosyanin kusur tespiti yönünden yüksek saglik surasina gönderilmesine karar verdi.
Kaynak: İHA