Izmir'de Fabrika Gibi Okul Açiklamasi Cirosu 1 Milyon TL'ye Yaklasti

Izmir Bergama Sehit Ömer Yigit Ulus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencilerinin ürettigi mobilyalar, Milli Egitim Bakanligi tarafindan baslatilan ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasin’ kampanyasi kapsaminda ihtiyaçlari dogrultusunda 6 ilçede bulunan 99 okula gönderilirken, okulun cirosu ise neredeyse 1 milyon TL’yi buldu.

Izmir'de Fabrika Gibi Okul Açiklamasi Cirosu 1 Milyon TL'ye Yaklasti
Izmir Bergama Sehit Ömer Yigit Ulus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ögrenim gören 46 ögrenci, iki atölyede 4 ögretmenin de destegi ile Milli Egitim Bakanligi tarafindan baslatilan ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasin’ kampanyasi kapsaminda çalismalar gerçeklestirdi. Ögrenciler tarafindan yapilan dolap, raf, masa ve satranç masalari okul yönetimi tarafindan kütüphane malzemesine ihtiyaç duyulan Menemen, Foça, Aliaga, Dikili, Kinik ve Bergama’da bulunan toplamda 99 okula gönderildi. Okulun cirosu ise neredeyse 1 milyon TL.

"Toplam ciromuz 985 bin 595 bin lira"

Organize sanayi bölgelerinde ihtiyaç duyulan nitelikteki elemanlari, okullarinda egitim vererek ve onlari gelistirerek isletmelere yerlestirme görevleri oldugunu belirten Bergama Sehit Ömer Yigit Ulus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ayhan Kuzu, “6 ilçede bakanligimizin yapmis oldugu ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasin’ projesi kapsaminda 99 okula kütüphane malzemeleri yaptik. Kütüphane malzemeleri haricinde bunlarin laminat parkelerin dösenmesi, perdelerin hazirlanmasi ve boyasi badanasi gerçeklestirildi.

Toplam ciromuz 985 bin 595 bin lira. Nerdeyse 1 milyon liraya yakin bir rakam. Yasadigimiz bölgeden aldigimiz malzemelere 425 bin lira gibi bir rakamda ödemelerde bulunduk. Ögrencilerimiz ve ögretmenlerimiz bunlardan bir gelir elde etti. Bu tabii ögrencilerimizi çok mutlu etti. Emeklerinin karsiliklarini aldilar. Arkadaslarimiz kütüphane haricinde özel egitim siniflari, karavan imalati, hamaktan oturma gruplarina varana kadar degisik üretimler yapiyor” dedi.



"Okulumuz konsorsiyum lideri gibi"

Okulun bünyesinde bilisim ve metal isleri bölümlerinin de bulundugunu ifade eden Kuzu, “Veri kurtarma, bilgisayar arizalarini giderme, mobil cihazlardaki kaybolan verilerin geri çagrilmasi gibi isler de yapmaktayiz. Metal isleri bölümünde ise sandalye ve masa yapimi ürünlerimizin arasinda. Döner sermaye isletmesi olan okulumuz hem ülke ekonomisine katki veriyor hem de yöre esnafi ile makine parkini ortak kullaniyoruz. Meslek liseleri su anda bir adim daha öne geçerek bakanligimizin organize sanayi bölgeleri ile yapmis oldugu is birligi çerçevesinde okulumuz, Bergama Organize Sanayi Bölgesi Itibar Bürosu oldu. Organize sanayi bölgelerinde ihtiyaç duyulan nitelikte eleman ihtiyaçlarinin karsilanmasinda okulumuz konsorsiyum lideri gibi. Bölgemize bulunan meslek liselerinden mezun ögrencileri, aranilan nitelikteki elemanlari haline getirerek, onlara egitim vererek isletmelere yerlestirme görevimiz var. Bu da tabi bize büyük bir mutluluk veriyor. Mezunlarimizin yüzde 90’ina yakini kendi meslek dallarinda ise giriyorlar. Devletimizin yapmis oldugu mesleki egitime harcama karsilik bulmus oluyor” diye konustu.



46 ögrenci ve 4 ögretmen 99 okula yetisti

Ögrenciler tarafindan güncel tasarimlar ile üretilen kütüphane malzemeleri büyük bir begeni kazanirken, ögrenciler ürettikleri mobilyalarin montaj islemlerini de kendileri gerçeklestirdi. Proje kapsamindaki 99 okulda yaptiklari islemleri anlatan Mobilya ve Iç Mekan Tasarimi Bölüm Sefi Mustafa Basoglu, “Bu okullarin laminat parkesi, boyasi ve perde malzemelerini tamamlayarak her okula birer kütüphane olusturduk. Sadece merkezi okullar degil Bergama’nin en ücra köyüne bile, Kinik’ta, Foça’da, Dikili’de, Menemen’de bize düsen okullarin kütüphanelerinin montajlarini yaparak yerlerine ulastirdik. 9, 10 ve 11. siniflarimizdan toplam 46 ögrenci ve onlara yardim eden 4 ögretmen ile birlikte bu projeyi tamamladik” dedi.

Ögrenciler de ilk hedeflerinin üniversite bitirmek oldugunu ifade ederek egitim hayatlarinin ardindan kendi mesleki alanlarinda ticaretle ugrasmak istediklerini dile getirdi.
Kaynak: İHA