Erdemliler Hareketi'den 'Mavi Vatan' Söylesisi

Erdemliler Hareketi Diyarbakir Il Baskani Atilla Kaymaz, “Mavi Vatan” için düzenledigi söyleside emekli Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yayci ve gazeteci yazar Ardan Zentürk ile bir araya geldi.

Erdemliler Hareketi'den 'Mavi Vatan' Söylesisi
Erdemliler Hareketi Diyarbakir Il Baskani Atilla Kaymaz, Mavi Vatan için konunun uzmanlariyla Cegerxwin Kültür Merkezinde düzenledigi söylesi ile bir araya gelirken, söylesiye katilan Kayapinar Ilçe Kaymakami ve Belediye Baskani Ünal Koç, emekli Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yayci, gazeteci yazar Ardan Zentürk ve vatandaslar “Mavi Vatan” konulu resim sergisini gezdikten sonra salona geçtiler.

Saygi durusu ve istiklal marsi okunmasiyla baslayan söylesinin açilis konusmasini yapan Erdemliler Hareketi Diyarbakir Il Baskani Atilla Kaymaz, “Bugün hem gururlu ve umutlu oldugum kadar çokta üzüntülüyüm. Çok kiymetli milletvekilimiz Metin Külünk, geçirdigi ani bir rahatsizligi nedeniyle suanda hastanededir. Kendisine huzurlarinizda acil sifalar diliyorum. Düzlemis oldugumuz söylesiye de hepiniz hosgeldiniz” dedi.

Davetleri için Kavmaz’a tesekkür eden gazeteci yazar Ardan Zentürk ise, “Böyle seçkin bir heyetle bulustugumuz için çok gururluyuz. Diyarbakir benim çocukluk anilarimin sehirdir. Ben bir yil bu sehrin çok önemli okulunda daimi parasiz yatili olarak okudum. 1967 yilinda henüz 12 yasindayken, simdiki ismi Diyarbakir Anadolu Lisesi’nin bir ögrenicisi olma mutlulugunu yasadim. Bu yüzden bu sehire ne zaman çagrildiysam kosarak gelmisimdir. Ben belki sizden çok uzak bir cografyada kendi halinde yasayip giden bir gazeteciyim ama ben bir Diyarbakirliyim” diye konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan söylesiye geçilirken, söylesi hatira fotograflarinin çekilmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA